Residentie-serie Extratool
10 mrt '21
door Herman van den Muijsenberg
In de residentie-serie Extratool staat Extrapool voor enkele dagen haar studioruimte af aan een muzikant of (geluids)kunstenaar. Deze persoon nodigt vervolgens een collega uit om mee samen te werken aan twee nieuwe composities. Centraal in deze serie staat het instrumentarium van Yuri Landman: snaar- en percussie-instrumenten waarop gekleurde stippen harmonische delingen aangeven die de diverse klanken verdiepen en kleuren.

De vier edities van deze programmaserie zijn gepresenteerd. Het resultaat is uitgegeven op vinyl en te koop in onze shop.

#4 Extratool: Big Hare op 30 oktober 2021

#3 Kidbug: Marina Tadic & Adam Harding op 26 juni 2021 

#2 Albert van Abbe & David von Bahr op 25 april 2021

#1 SOON

Alles in dit programma draait om reeksen. Jacob Hoving maakt voor elke vinyl uitgave en bijbehoren presentatiemoment een grafisch ontwerp dat vertrekt vanuit de cijferreeksen uit de harmonietabellen van Yuri Landman. Elk presentatie-moment krijgt een poster of het nu een live concert of online presentatie betreft. Hiervoor drukt Knust over elke vorige poster een nieuwe laag informatie. Zo ontstaan vier unieke posters met een groeiende bladspiegel naar mate de edities vorderen.