Music performance: Extratool
25 Apr '21
Music performance
Locatie
Online event
Zaal open:
-
Start:
15.00
Entree:
gratis

Extratool: Albert van Abbe & David von Bahr

Zondag 25 april 2021
15.00 uur
Livestream locatie wordt later bekend gemaakt.

In de residentieserie Extratool staan we voor enkele dagen onze studioruimte af aan een muzikant of (geluids)kunstenaar. Deze persoon nodigt vervolgens een collega uit om mee samen te werken aan twee nieuwe composities. Centraal in deze serie staat het instrumentarium van Yuri Landman: snaar- en percussie-instrumenten waarop gekleurde stippen harmonische delingen aangeven die de diverse klanken verdiepen en kleuren. Van 3 tot 6 december 2020 werkte Albert van Abbe aan de tweede editie van Extratool. Hij nodigde de Zweedse David von Bahr uit voor de samenwerking. Helaas kunnen we door de huidige beperkingen onze deuren nog niet openen voor publiek. Via een livestream performance op Youtube en Instagram zal kunstenaar Oscar Jan Hoogland en Jochem van Tol de 7 inch vinyl EP van het residency programma Extratool: Albert van Abbe & David von Bahr presenteren.

Albert van Abbe over het maakproces: ‘voor ons was het Extratool project de perfecte manier om in de wereld van geluid te treden en elkaar sonisch te leren kennen. We werkten op afstand met akoestische opnames en analoge elektronica. Er komen meerdere projecten aan rond onze samenwerking maar de Extratool 7 inch is ons fysieke debuut.’

‘Het resultaat van de residentie bevat jankende atonale akoestische snaarfragmenten die doen denken aan sommige releases op Subtext Recordings vermengd met modulaire improvisaties; een soort van hommage aan modern klassiek op een DIY manier.’

Albert van Abbe

Als zelfverklaard veteraan ‘geluidenbouwer’ beslaat het werk van Albert van Abbe in de afgelopen 20 jaar zo ongeveer het hele spectrum van de elektronische muziek; van minimalistische geluidsinstallaties tot compromisloze hardcore en acid producties. Een lange lijst van samenwerkingsprojecten met kunstenaars van diverse disciplines dragen bij aan een smakelijke lijst van performances zowel binnen als buiten de club.

albertvanabbe.nl

 

David von Bahr

Als schilder werkt David von Bahr direct en doelmatig. Hij schuwt het schetsen en werkt in plaats daarvan in direct contact met het canvas, waar zijn motieven vorm krijgen door middel van improvisatie en instinct. Abstracte patronen, kleurvlakken en diffuse kwaststreken zijn geordend in een intuïtief kader. Recentelijk is hij begonnen te werken met modulaire synthese van geluid. Het medium is anders maar zijn benadering is dezelfde.

davidvonbahr.com

More

Exhibition
23 apr '21
20.00
Destillaat #22
Angelique Farge, Gökay Atabek, Judith Reijnders, WONNE, Dave Fransz, Goretti Pombo, Eugenie Boon, Daan Mulder
Leesblog
Residentie-serie Extratool