concert + book presentation : Extratool: concert Big Hare + presentatie Work Holiday
30 okt' 21
concert + book presentation
Locatie
Tweede walstraat 5 6511 LN Nijmegen
Zaal open:
20.00
Start:
20.30
Entree:
5.- excl. servicekosten

Extrapool Weekend oktober: Extratool + De Achtergrond + Work Holiday

Elk laatste weekend van de maand organiseert Extrapool een clusterprogramma waarin series van verschillende programmeurs bij elkaar worden gebracht onder een gemene deler. Op 30 oktober presenteren we de resultaten van twee residentieprogramma’s: Extratool en Work Holiday.

Extratool: concert Big Hare + presentatie Work Holiday

Zaterdag 30 oktober 2021

Zaal open:     20.00 uur
Start:             20.30 uur

Entree: €5
Let op: er zijn voor zaterdag beperkt plaatsen beschikbaar. Om zeker te zijn van een plek bestel je je ticket hier.

 

Extratool: Big Hare

In de residentie-serie Extratool staat Extrapool voor enkele dagen haar studioruimte af aan een duo muzikanten of (geluids-)kunstenaars. Samen werken ze aan twee nieuwe composities. Centraal in deze serie staan de ‘tools’ van ontwerper en muzikant Yuri Landman: snaar- en percussie-instrumenten waarop gekleurde stippen harmonische delingen aangeven die de diverse klanken verdiepen en kleuren. Afgelopen juli werkte Big Hare (Tim Fraanje & Luuk Ottenhof) aan de voorlopig laatste stukken van deze residentieserie. Vervolgens namen ze de werken op via taperecorders in de Willem Twee studios te Den Bosch. Met dit stukje tape komt er een voorlopig eind aan dit deel van de Extratool serie.

Big Hare maakt sinds 2012 elektronische mantra’s over internetfenomenen, ongemakken en maskerades. Eind 2019 kwam hun tweede elpee Lucky Dip uit bij Blowpipe Records en sindsdien leven ze een onvrijwillig kluizenaarsbestaan. Voor hun Extratoolresidentie maakt het synthpop-duo korte metten met de huidige trends van low-risk perfectie, gecomputeriseerde vierkwartsmaten en autotune. Met hun vinyl uitgave luidt Big Hare een nieuwe, post-pandemische Renaissance in van maakbare imperfectie: de spelende, dansende mens!

Deze vierde vinylsingel in de Extratool reeks zal eind dit jaar te koop zijn.

https://www.bighare.org/

foto: Raymond van Mil

 

Presentatie Work Holiday

Work Holiday is de naam van een reeks bijzondere book residencies. Tijdens Work Holiday komt een kunstenaar onder begeleiding van Knust/Extrapool in een werkperiode van zeven dagen een publicatie maken. Momenteel staat de Open Call nog open. Meer informatie volgt later!