Concert + Book presentation : Extratool x Hidden Editions
26 jun '21
Concert + Book presentation
Locatie
Tweede walstraat 5 6511 LN Nijmegen
Zaal open:
19.30
Start:
20.00
Entree:
5euro

Elke laatste weekend van de maand organiseert Extrapool een clusterprogramma waarin series van verschillende programmeurs bij elkaar worden gebracht onder een gemene deler. In juni presenteren we de resultaten van twee residentieprogramma’s: Extratool en Hidden Editions.

Concert Kidbug & digitale presentatie Hidden Editions
zaterdag 26 juni 2021
entree: €5 (excl. service kosten)

set 1
zaal open: 19.30 uur
start : 20.00 uur

set 2
zaal open: 21.15 uur
start : 21.30 uur

ticketlink:
https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/extrapool-weekend-juni-2021

Meet the artists + exhibition Hidden Editions
zondag 27 juni 2021
zaal open: 14.00 – 17.00 uur
entree: gratis (aanmelding verplicht)

Security Code:
security code
Please enter the security code:

Submit

Extratool

In de residentie-serie Extratool staat Extrapool voor enkele dagen haar studioruimte af aan een muzikant of (geluids)kunstenaar. Deze persoon nodigt vervolgens een collega uit om mee samen te werken aan twee nieuwe composities. Centraal in deze serie staat het instrumentarium van Yuri Landman: snaar- en percussie-instrumenten waarop gekleurde stippen harmonische delingen aangeven die de diverse klanken verdiepen en kleuren. 

Gedurende twee weekenden in maart nam de formatie Kidbug plaats in de studio om zich over deze opdracht te buigen. 

Extrapool vroeg singer-songwriter/kunstenares Marina Tadic om de studio te betreden. Zij koos er voor om met muzikant en videograaf Adam Harding te werken. Samen vormen zij de groep Kidbug. Marina en Adam laten de nieuwe composities horen die op Yuri’s instrumenten zijn ontstaan. In hun set zal ook ander werk van hun groep voorbij komen.  

Kidbug (Marina Tadic & Adam Harding)

Kidbug is een cuddlebug-sludge groep bestaande uit artiesten van Amerikaans label Joyful Noise Recordings. De formatie is opgericht door de Australische Adam Harding (Dumb Numbers) en de Nederlandse Marina Tadic (Eerie Wanda) in december 2018. 

Na hun ontmoeting op de  jaarlijkse Christmas Party bij het label in Indianapolis, bleven zij in contact en begonnen op afstand liedjes voor elkaar te schrijven. Al gauw hadden zij genoeg materiaal om de rest van de wereld mee te laten genieten en met hulp van vrienden Thor Harris (Swans), Bobb Bruno (Best Coast) en Dale Crover (Melvins) namen zij hun album op in Postal Recordings studio in Indianapolis. Inmiddels is Kidbug bezig aan een tweede album.

Hidden Editions

Hidden Editions is een nieuw project waarbij een boek tot stand komt door vijf afzonderlijke werkperiodes van vijf verschillende regionale kunstenaars. De kunstenaars zijn uitgenodigd om kennis te komen maken in een korte werkperiode van 3 dagen, om te experimenteren en onderzoek te doen met de Riso- en stencildruktechniek. Deze korte werkperiode maakt ruimte voor zelf drukken, het leren en onderzoeken van de druktechniek onder begeleiding van Knust. In overleg met de kunstenaar wordt een selectie gemaakt uit de prints én misprints, die zij hebben gemaakt om verder in oplage te drukken. De onderzoeksresultaten van alle kunstenaars worden bij elkaar gebracht tot één uitgave met onverwachte combinaties, het Hidden Editions boek.

In de periode van eind maart t/m mei werkten Simone Albers, Jesse van den Berg, Sjoerd Tegelaers, Yvon Ariese en Leon Dekker aan hun kennismaking met en onderzoek op de stencilmachine. Alle resultaten zijn gebundeld tot één boek die dit weekend gepresenteerd wordt! Meer lezen over de Hidden Editions kunstenaars? Dat kan hier.

*Houd voor meer informatie onze socials en website in de gaten!