Ko Zine
Astrid Florentinus over Ko Zine

Ko Zine is de naam die ik heb bedacht voor een serie gestencildrukte uitgaves bij Knust/Extrapool waarbij de nadruk op het ‘kleine’ ligt. ‘Ko’ betekent ‘klein’ in het Japans, en een zine is een booklet, ofwel klein boekje. In de loop van de jaren merkten we bij Knust dat onze focus steeds meer verschoof naar de wat grotere gestencildrukte publicaties. Daarmee was het aanbod aan boeken wat wij aan het publiek presenteerde ook minder divers. Om meer diversiteit te creëren zijn we daarom in 2016 de Ko Zine serie begonnen.

De Ko Zines zijn klein van formaat (iets kleiner dan A5), de omvang is ook kleiner dan gemiddeld (ongeveer 16 pagina’s per uitgave), en het aantal gedrukte kleuren is ook minder dan gemiddeld (2-3 vaste kleuren per uitgave). De vorm zegt daarmee iets over de intentie van deze serie; iets hoeft niet groot of uitgebreid te zijn om een bepaalde esthetiek en energie over te brengen.

De kunstenaars die gewerkt hebben aan een Ko Zine hebben allen een teken-achtergrond. Hun uitgaves gaan over onderwerpen die juist heel goed tot hun recht komen in deze sfeer en dit formaat.

De nieuwste Ko Zine uitgave is met
Chloé Pérès-Labourdette, Tick Tock.

Lees hier meer over Tick Tock.

Eerdere Ko Zine uitgaves waren met: Malwina Marchwicka, Park Pardon (Geran Knol & Bloeme van Bon), Chris Reijnen en Jelle Kindt.

Alle Ko Zines zijn hier te zien en beschikbaar in onze webshop.

More

Online event
29 mei '20
-
Extrapool Weekend Mei Digital Edition #2
Jandek, Chloé Pérès-Labourdette, Humans of Extrapool, Kainulainen en Latva
Freshly Pressed
De Heen- en Weerwolf