Extrapool Weekend met Gaiaganee & Slow Res
27 Jan t/m 30 Jan

Er komt weer een extrapool weekend aan. Ditmaal met CC: Gaiaganee met Jesse Asselman & Sachia Pereira Stolle en Slow Res met Louis Reith ondersteund door een concert van Dax & s. van der Toorn

CC: Gaiaganee met Jesse Asselman & Sachia Pereira Stolle
Er zit in de mens een drang om de chaotische structuren van de natuur te begrijpen en vast te leggen. De natuur vertegenwoordigd eigenschappen die de mens altijd heeft
gefascineerd, de belangrijkste is misschien wel haar eindeloze zelfproductie. In CC: Gaiaganee wordt de dialoog gevoerd tussen uiteenlopende ecologische entiteiten waarvan de mens er slechts één is. Extrapool staat voor een vrije kunst die juist verder doet kijken dan het trendmatige. We willen voorbij aan de eenduidige toon die de afgelopen jaren de hedendaagse ecologisch geladen kunst domineerde. Daarin klonk de oproep tot verandering steeds letterlijker op welhaast predikende toon. Zo bezien vraagt het onderwerp om een nieuwe lichtheid. Een vrolijkte die niet zozeer een noodzaak ontkent, maar juist de metaalmoeheid tegen gaat.

Slow Res met Louis Reith & Concert van Dax & S. van der Toorn
Met Slow Res is Knust begonnen aan een nieuwe residency-serie waarbij de focus ligt op een langzamere, meer onderzoekende boek residency. De eerste editie is met kunstenaar en vormgever Louis Reith.Tijdens Slow Res is Louis van plan om een publicatie te maken waarin zijn werk verder transformeert, en zijn monochrome en zwart en wit lagen achterlaat met een overvloed aan kleuren en hervormde vormen. Naast een korte lezing zal Louis ook kort optreden met zijn muziek project.

Multi-disciplinair kunstenaarskoppel Dax Niesten en S. van der Toorn creeëren samen en apart. In hun appartement in Den Haag komen schilderijen, muziek, animaties, tapeloops en liedjes allemaal samen. Dax Niesten maakt op een verhalende manier nostalgische en verwarmende werelden waar je voor altijd in wilt blijven, terwijl S. van der Toorn je met zijn kleine geluids-vignettes in je hoofd terug laat reizen naar het verleden en het moment dan weer laat vervliegen.

 

Vrijdag 27 Januari
CC: Gaiaganee voorproefje
17:00 – 19:00
Gratis entree

Zaterdag 28 Januari
Boek Presentatie Slow Res met Louis Reith en concert van Dax & S. van der Toorn
20:00 Open
20:30 Aanvang Louis Reith
Dax & S. van der Toorn
5 euro entree

Zondag 29 Januari
Performance Gaigaganee
14:00 – 18:00 CC: Gaiaganee performance Jesse Asselman & Sachia Pereira Stolle
5 euro entree

More