boek presentatie & concert: Slow Res met Louis Reith & concert van Dax & S. van der Toorn
28 Jan' 23
boek presentatie & concert
Locatie
extrapool
Zaal open:
20:00
Start:
20:30
Entree:
5,00

Bestel je tickets hier

 

Zaterdagavond 28 januari presenteren we de eerste editie van Slow Res met Louis Reith en een optreden van Dax & S. van der Toorn.

 

De avond begint met een kort inleidend muziekoptreden door Louis, gevolgd met een talk over zijn nieuwe boek die hij samen met Knust in Slow Res heeft gemaakt
Dax & S. van der Toorn sluiten de avond af met nostalgische en verwarmende liedjes en ‘drone’-achtige melodieĆ«n.

 

Slow Res: Louis Reith
Met Slow Res is Knust begonnen aan een nieuwe residency-serie waarbij de focus ligt op een langzamere, meer onderzoekende boek residency. Deze eerste editie is met kunstenaar en vormgever Louis Reith. Begin november 2022 is Louis van start gegaan met een korte onderzoekende voorperiode op de Riso. Hier had hij de ruimte om onderzoek te doen hoe hij zijn werk op verschillende manieren kan vertalen op de Riso; onderzoek naar verschillende kleuren, vormen, rasters en papier soorten. In januari is Louis teruggekeerd om het idee voor zijn boek verder uit te werken en te realiseren samen met Knust in Extrapool.

 

Louis Reith over zijn werk:
‘Een belangrijk onderdeel in mijn werk is het idee van een archief. Ik gebruik gevonden materialen en oude beelden om een toekomstige maar tegelijkertijd vergane wereld te verbeelden. Het monochrome of zwart-witte speelt hierin een belangrijke rol vanwege het nostalgische karakter maar ook om de scherpe vormen contrast te geven. Geometrie en het monochrome kenmerkt mijn werk, maar het is tegelijkertijd ook iets dat ik tevergeefs probeer te doorbreken. Tijdens Slow Res wil ik een publicatie maken waarin mijn werk niet onder deze transformatie uit komt. Als een parasiet of schimmel zullen de zwarte vlakken overwoekerd raken met kleur en de abstracte vormen muteren en hun ware ziel prijsgeven.’

 

Dax & S. van der Toorn
Multi-disciplinair kunstenaarskoppel Dax Niesten en S. van der Toorn creeƫren samen en apart. In hun appartement in Den Haag komen schilderijen, muziek, animaties, tapeloops en liedjes allemaal samen. Dax Niesten maakt op een verhalende manier nostalgische en verwarmende werelden waar je voor altijd in wilt blijven, terwijl S. van der Toorn je met zijn kleine geluids-vignettes in je hoofd terug laat reizen naar het verleden en het moment dan weer laat vervliegen.

More

Double Weekend
Jan/Jan
Extrapool Weekend met Gaiaganee & Slow Res
Louis Reith
Serie
Slow Res met Louis Reith