Slow Res met Louis Reith
Slow Res met Louis Reith

Met Slow Res is Knust begonnen aan een nieuwe residency-serie waarbij de focus ligt op een langzamere, meer onderzoekende boek residency. De eerste editie is met kunstenaar en vormgever Louis Reith.

 

Begin november is Louis van start gegaan met een korte onderzoekende voorperiode op de Riso. Hier had hij de ruimte om onderzoek te doen hoe hij zijn werk op verschillende manieren kan vertalen op de Riso; onderzoek naar verschillende kleuren, vormen, rasters en papier soorten.

 

In januari 2023 zal Louis terugkeren om het idee voor zijn boek verder uit te werken en te realiseren samen met Knust in Extrapool.

Louis Reith over zijn werk:

Een belangrijk onderdeel in mijn werk is het idee van een archief. Ik gebruik gevonden materialen en oude beelden om een toekomstige maar tegelijkertijd vergane wereld te verbeelden. Het monochrome of zwart-witte speelt hierin een belangrijke rol vanwege het nostalgische karakter maar ook om de scherpe vormen contrast te geven. Geometrie en het monochrome kenmerkt mijn werk, maar het is tegelijkertijd ook iets dat ik tevergeefs probeer te doorbreken.

Tijdens Slow Res wil ik een publicatie maken waarin mijn werk niet onder deze transformatie uit komt. Als een parasiet of schimmel zullen de zwarte vlakken overwoekerd raken met kleur en de abstracte vormen muteren en hun ware ziel prijsgeven.

Louis Reith