performance: CC: Gaiaganee met Jesse Asselman & Sachia Pereira Stolle VOORPROEFJE
27 Jan '23
performance
Locatie
extrapool
Zaal open:
17:00
Start:
17:00
Entree:
gratis

Voorproefje van het werk van Jesse Asselman & Sachia Pereira Stolle, het gehele werk wordt op zondag 29 januari gepresenteerd.

 

Er zit in de mens een drang om de chaotische structuren van de natuur te begrijpen en vast te leggen. De natuur vertegenwoordigd eigenschappen die de mens altijd heeft gefascineerd, de belangrijkste is misschien wel haar eindeloze zelfproductie. In CC: Gaiaganee wordt de dialoog gevoerd tussen uiteenlopende ecologische entiteiten waarvan de mens er slechts één is. Extrapool staat voor een vrije kunst die juist verder doet kijken dan het trendmatige. We willen voorbij aan de eenduidige toon die de afgelopen jaren de hedendaagse ecologisch geladen kunst domineerde. Daarin klonk de oproep tot verandering steeds letterlijker op welhaast predikende toon. Zo bezien vraagt het onderwerp om een nieuwe lichtheid. Een vrolijkte die niet zozeer een noodzaak ontkent, maar juist de metaalmoeheid tegen gaat.

 

Jesse Asselman
“At the intergalactic ball,
Mother Earth likes to wear
Her expensive jewellery”

Jesse Asselman creëert fantastische werelden met diens theatrale performances, tekeningen en schilderijen. De archetypes die hen oproept lijken afkomstig uit een poëtische maar verwarrende sprookjesachtige werkelijkheid. Asselman geeft minutieus detail aan hun creaties in kleur en door middel van ornamenten – die hen een haast spirituele kracht toedicht. In Extrapool zal Asselman de performance “house plant” opvoeren; een performatieve beschouwing van het leven van een kamerplant.

 

www.jesseasselman.com

 

Sachia Pereira Stolle
Sachia Pereira Stolle houdt zich bezig met menselijk en dierlijk gedrag in de kunst en de openbare ruimte. in video’s, performances en interactieve installaties spelen mensachtige dieren de hoofdrol. Met deze absurdistische performance-verhalen geeft Stolle commentaar op machtsstructuren in de samenleving. Het resultaat zijn tragikomische scenes die humor en vervreemding opwekken. Stolle werkt in de week vooraf aan het extrapool weekend al in de zaal aan een performance-installatie.

 

sachiapereirastolle.info

More

Double Weekend
Jan/Jan
Extrapool Weekend met Gaiaganee & Slow Res
Louis Reith