festival: Valkhof Festival x Extrapool
15 Jul '23
festival
Locatie
De Kapel
Zaal open:
TBA
Start:
TBA
Entree:
gratis

Extratool
In de residentie-serie Extratool staat Extrapool voor enkele dagen haar studioruimte af aan een duo van muzikanten of (geluids-)kunstenaars om twee nieuwe composities te maken. In de week voorafgaand aan het concert werken Limpe Fuchs en Zoro Babel in deze geconcentreerde residentievorm samen.

 

Onderstuur
De Nijmeegse muziekscene wordt vanaf april verrijkt met de terugkerende avond Onderstuur. Extrapool en Doornroosje slaan de handen ineen om maandelijks eigenzinnige, vernieuwende, experimentele én vaak verrassend toegankelijke maar nog onbekende livemuziek te presenteren.

 

Timetable:
20.15 – 21.00 : Loup Uberto (onderstuur)
21.45 – 22.30 : Limpe Fuchs & Zoro Babel (extratool)
23.30 – 00.15 : Loup Uberto (onderstuur)

 

Loup Uberto
Deze Fransman brengt twee sets waarin traditionele gezangen uit Noord-Italië, Syrië en zelfs Cuba door apparaten als mobiele telefoons en transistorradio’s worden gehaald. Op zijn nieuwste album maakt Uberto ook gebruik van traditionele instrumenten, al dan niet uit compleet andere oorden. Toch klinkt deze mengelmoes van traditionele muziek universeel. De bijzondere akoestiek van de Kapel wordt een wezenlijk onderdeel van Uberto’s performances, evenals het publiek, want deze artiest blijft nooit op één plek van de ruimte staan. Uberto speelt op 15 juli om 20.15 uur en 23.30 uur.

 

Limpe Fuchs & Zoro Babel
Limpe Fuchs is percussionist, bouwer van geluidssculpturen en pionier in het ontdekken van geluiden in uiteenlopende materialen en ruimtes. Verspreid over inmiddels zes (!) decennia heeft ze een repertoire opgebouwd dat nog altijd doorgroeit. Ze bouwde grootschalige en zelfgemaakte instrumenten van metaal, hout en steen. Aan deze theatrale objecten voegt Fuchs viool en stem toe, om tot haar lappendeken van geluiden te komen. In Nijmegen werkt ze samen met Zoro Babel.

More

installation + lecture
30 Jun '23
21:00
@PENSTAART(JE) — DUGAE KONGKANG & Chet Bugter
Chet Bugter, DUGAE KONGKANG
workshop
1 Jul '23
14:00
@PENSTAART(JE) — Jeroen en Boris de Leijer
Jeroen en Boris de Leijer
presentation + concert
2 Jul '23
14:00
@PENSTAART(JE) — Marc Alberto en Florian Herzog + Jakob Akemann
Jakob Akemann, Marc Alberto en Florian Herzog