presentation + concert: @PENSTAART(JE) — Marc Alberto en Florian Herzog + Jakob Akemann
2 Jul '23
presentation + concert
Locatie
extrapool
Zaal open:
13:30
Start:
14:00
Entree:
5,00

Koop je tickets hier.

 

Amphora, strudel, chiocciola, 小老鼠, παπάκι, arroba, alfakrøll, Klammeraffe, kanelbulle en miukumauku; het zijn woorden die in de meest uiteenlopende talen compleet verschillende beelden oproepen, maar die allemaal verwijzen naar hetzelfde symbool: @. In het programma @PENSTAART(JE) onderzoeken we de verschillende manieren waarop beeld en woord samenwerken en elkaar versterken.

 

Het duo Marc Alberto en Florian Herzog zullen optreden met poëzie en improvisatie op saxophoon, contrabas en modulaire synthesizers terwijl Jakob Akemann pannenkoeken bakt voor het publiek en zijn prentenboek RUIMTEPULP presenteert.

 

Marc Alberto en Florian Herzog
Marc Alberto (die/hen/hun) en Florian Herzog werken al nauw samen sinds het hoogtepunt van de Grote Recessie (dit staat los van elkaar).
Voor @PENSTAART(JE) brengt het duo poëzie met open improvisaties op saxofoon, contrabas en modulaire synth.

Marc is actief als componist, dichter, theatermaker en multi-instrumentalist met een focus op zwart anarchisme, queer emancipatorisch en documentair werk. Bekend om hun op minimalisme gerichte, spirituele gebruik van saxofoons en modulaire synthesizers. Hun poëzie is beschreven als “een zachte maar genadeloze vorm van revolutie”.

Florian Herzog, bassist en componist, is een pionier van de Duitse en internationale jazz en avant-garde scènes. Na gewoond en gewerkt te hebben in Nederland, Keulen en uiteindelijk New York, schrijft hij nu voor avant-garde jazz, pop of elektronische projecten. Zijn basspel is door de pers omschreven als “geëmancipeerd, bezield en gevoelig”.

 

Jakob Akemann
Jakob Akemann is student Creative Writing en in zijn werk op zoek naar het grensgebied tussen beeldend en literair verhalen vertellen. RUIMTEPULP maakte hij met de illustraties van vijftien beeldend kunststudenten, een bak waskrijt en een berg pannenkoeken.

More

installation + lecture
30 Jun '23
21:00
@PENSTAART(JE) — DUGAE KONGKANG & Chet Bugter
Chet Bugter, DUGAE KONGKANG
workshop
1 Jul '23
14:00
@PENSTAART(JE) — Jeroen en Boris de Leijer
Jeroen en Boris de Leijer
Double Weekend
Jun/Jul
Extrapool Weekend Juni — @PENSTRAAT(JE)
Dugae Kongkang, Jeroen en Boris de Leijer, Chet Bugter, Marc Alberto en Florian Herzog, Jakob Akemann