performance: It broke, but it’s okay, we still have the pieces — Cruda Collective, Ruisvogel & Jian Haake
28 Apr '23
performance
Locatie
extrapool
Zaal open:
20:30
Start:
21:00
Entree:
5,00

Bestel je tickets hier.

Jian Haake’s drawing robots + concert door Ruisvogel + poetry reading door Cruda Collective

 

In It broke, but it’s okay, we still have the pieces bevragen we de normen voor succes en vieren we het falen. We willen ruimte creëren voor het creatieve proces, in plaats van een focus op afgebakende genres, objecten en technieken. De deelnemende kunstenaars zullen het publiek meenemen in een reeks van activiteiten die alternatieve benaderingen van het beoefenen van falen verkennen.

 

Cruda Collective
Cruda Collective is gevormd door interdisciplinaire kunstenaars en filmmakers, Laila Saber Rodriguez (Egypte-Mexico) en Andrea Galano Toro (Chili-Spanje). Tijden It broke, but it’s okay we still have the pieces zullen zij de workshop We Are All Jinxed With Failure: A Path of Curse-Breaking geven. Tijdens deze workshop zullen Cruda en de deelnemers manieren van verhalen vertellen exploreren die vaak minder serieus worden genomen binnen een dominante westerse manier van denken. Sluit aan voor een middag van spreuken schrijven en vloeken breken in Extrapool op 29 april, voertaal is Engels.

 

Jian Haake
Jian Haake (zij/haar) is een interdisciplinaire maker uit Duitsland, momenteel gevestigd in Rotterdam. Haar benadering tot maken richt zich op het faciliteren van experimenten, gelukkige ongelukken en onverwachte constructies. In It broke, but it’s okay we still have the pieces, presenteert ze – in samenwerking met deelnemende kunstenaars- een nieuw werk: Drawing Robot. Het is een tekentool gebouwd met behulp van een robotstofzuiger, de pen bevestigd aan de robot volgt zijn bewegingen op de grond. Graag neemt ze het publiek mee in het proces van fouten maken en gezamenlijk creëren.

 

Ruisvogel
Ruisvogel is het ambient soloproject van de Rotterdamse gitarist/vocalist Daanie van den IJssel (Neighbours Burning Neighbours, Volca Nova).
Ruisvogel maakt meeslepende luide drones en experimentele weelderige soundscapes. Hierbij maakt hen gebruik van oa. zelfgemaakte tapeloops, oude tascams, walkmans, synthesizers en samples.

 

Voor dit Extrapool event nemen Cruda Collective en Ruisvogel een duik in het onbekende en werken samen aan een eenmalige liveset. Door hun verschillende klanktalen te verkennen slaan ze de riskante weg in op het podium van Extrapool.

More

Double Weekend
Apr/May
Extrapool Weekend April — It broke, but it’s okay, we still have the pieces
Jian Haake, Ruisvogel, Cruda Collective, Narges Mohammadi
concert
26 Mei '23
21:00
Onderstuur x Doornroosje: Krista Papista
Krista Papista