Extrapool Weekend April — It broke, but it’s okay, we still have the pieces
28 Apr t/m 01 May

In It broke, but it’s okay, we still have the pieces bevragen we de normen voor succes en vieren we het falen. We willen ruimte creëren voor het creatieve proces, in plaats van een focus op afgebakende genres, objecten en technieken. De deelnemende kunstenaars zullen het publiek meenemen in een reeks van activiteiten die alternatieve benaderingen van het beoefenen van falen verkennen.

Interdisciplinair maker Jian Haake presenteert haar Drawing Robot, een tekentool gebouwd met behulp van een robotstofzuiger. Kunstenaar Narges Mohammadi zal het publiek betrekken in de creatie van de installatie Face of a vase dat zich zal uitstrekken over twee weekenden in Extrapool. Op 29 april en 27 mei is publiek welkom om deelgenoot te zijn van haar proces. Cruda Collective (Laila Saber Rodriguez en Andrea Galano Toro) organiseren een workshop spreuken schrijven. En gezamenlijk zullen Cruda Collective en Ruisvogel – het ambient soloproject van gitarist/vocalist Daanie van den IJssel – een eenmalige live-set presenteren speciaal voor Extrapool.

Cruda Collective
Cruda Collective is gevormd door interdisciplinaire kunstenaars en filmmakers, Laila Saber Rodriguez (CAI-CDMX) en Andrea Galano Toro (CL, ES), gevestigd tussen Nederland en Berlijn.
Binnen Extrapool is Cruda Collective enthousiast om een workshop te organiseren over de hybride aard van falen, omvattend vervloekingen, spreuken, bijwerkingen en experimenten. Wat ontstaat er uit deze omstandigheden en hoe is falen een vruchtbaar landschap voor artistieke praktijken?

Jian Haake
Jian Haake (zij/haar) is een interdisciplinaire maker uit Duitsland, momenteel gevestigd in Rotterdam. Haar aanpak van het maken richt zich op het mogelijk maken van experimenten, gelukkige ongelukken en onverwachte constructies. In haar werk, evenals in samenwerking met deelnemende kunstenaars, brengt ze een nieuw werk: Drawing Robot. Het is een tekentool gebouwd met behulp van een robotstofzuiger, met een pen bevestigd aan de robot om zijn bewegingen op de grond of op papier te volgen. Ze heeft de intentie om het publiek deel te laten nemen aan het proces van het maken van foutjes.

Ruisvogel
Ruisvogel is het ambient soloproject van de Rotterdamse gitarist/vocalist Daanie van den IJssel (Neighbours Burning Neighbours, Volca Nova).
Ruisvogel maakt meeslepende luide drones en experimentele weelderige soundscapes. Hierbij maakt hen gebruik van oa. zelfgemaakte tapeloops, oude tascams, walkmans, synthesizers en samples.
Voor dit Extrapool event nemen Cruda Collective en Ruisvogel een duik in het onbekende en werken samen aan een eenmalige liveset. Samen zullen ze hun klanktalen verkennen en samen de riskante weg inslaan op het podium bij Extrapool.

Narges Mohammadi
Narges Mohammadi is een kunstenaar wiens werk geworteld is in een positie van tussenin-zijn, en een ruimte inneemt die is verweven met gescheiden culturele geschiedenissen. Haar praktijk richt zich op het creëren van meeslepende installaties en sculpturen die lang verloren herinneringen belichamen, die ze vertaalt naar haar werken. Voor “It broke, but it’s okay we still have the pieces” zal ze het publiek betrekken bij de creatie van een nieuw werk dat zich zal uitstrekken over twee weekenden. Kom langs op 29 april en 27 mei om deel uit te maken van de creatie van dit nieuwe werk.

Vrijdag 28 April
Jian Haake’s teken robots + concert door Ruisvogel + poetry reading door Cruda Collective
Open: 20.30
Start: 21.00
Entree: 5 euro

Zaterdag 29 April
Spell writing workshop door Cruda Collective & Narges Mohammadi
Open: 13.30
Start: 14.00 (tot 18.00)
Entree: 5 euro

Zondag 30 April
Expositie met tekeningen en installaties
Open: 14.00 – 18.00

More

Double Weekend
Mar/Apr
Extrapool Weekend — Dreaming Of & Cut-Up Chronicles
Rowan van As, Lula Valletta, Abel Marijn, Jezus Cinco, Zacquel Phipps, Giovanni Maisto Ferreira