concert: Onderstuur x Doornroosje: Krista Papista
26 Mei '23
concert
Locatie
extrapool
Zaal open:
20:30
Start:
21:00
Entree:
10,00

Bestel je tickets hier

 

De Nijmeegse muziekscene wordt vanaf april verrijkt met de terugkerende avond Onderstuur. Extrapool en Doornroosje slaan de handen ineen om maandelijks eigenzinnige, vernieuwende, experimentele én vaak verrassend toegankelijke maar nog onbekende livemuziek te presenteren.

 

Deze in Berlijn residerende Cypriotische zal Extrapool overnemen met een performance rond haar album Fucklore, een collage van folk-invloeden uit haar regio en wat ze zelf ‘queer punk’ noemt. Papista verzet muzikale bakens en overschrijdt waar nodig ook de grenzen van kunstdisciplines. Dit wordt haar eerste optreden in Nederland, mis deze kans niet want haar shows zijn vrij zeldzaam!

 

“Fucklore: Bellringers” is een doorlopende muziekvoorstelling van de in Berlijn gevestigde Cypriotische kunstenares, muziekproducent en performer Krista Papista. Ze probeert de mythe van het ritueel van de “bellringers”, uitgevoerd door tovenares-boerinnen op Cyprus en de Egeïsche eilanden, nieuw leven in te blazen. Ze dragen de klokken van hun verloren schapen en rennen door de bergdorpen tijdens de carnavalsdagen die staan voor de bevrijding van de donkere wintergeesten om de lente-renaissance te verwelkomen. Waar het gebruik verloren is gegaan, werd de overdracht mondeling en door middel van tekeningen uitgevoerd. Papista’s voorstelling is opgebouwd als een shit-show in een poging deze traditie opnieuw op te voeren als een fragment van haar laatste album “Fucklore” dat net op vinyl is verschenen.

 

Kostuumregie en styling door Charlotte Gindreau.
Handgemaakte juwelen door Ffarji.
Performers: Jan Verwoert en Kanella Petropoulou.

 

More

concert
16 Apr '23
21:00
Onderstuur x Doornroosje: Bitchin Bajas
Bitchin Bajas
Double Weekend
Apr/May
Extrapool Weekend April — It broke, but it’s okay, we still have the pieces
Jian Haake, Ruisvogel, Cruda Collective, Narges Mohammadi