Exhibition, Book release: Art Prison, De Achtergrond en The Paper Ensemble
31 AUG '18
Exhibition, Book release
Locatie
Tweede Walstraat 5
Zaal open:
20.30
Start:
21.00
Entree:
5

Op vrijdag 31 augustus presenteert Extrapool de nieuwste Art Prison publicatie van Sophie Artz. Art Prison is een serie van book residencies waarin de kunstenaar samen met Knust Press in twee weken een gestencildrukt boek maakt. Sophie Artz (DE) maakt illustratief werk. Haar Art Prison publicatie gaat over mensen in stedelijke ruimtes en hoe we onze omgeving vormgeven en een wereld creëren.
Ook zijn de nieuwe wandtekeningen uit ons tekenproject De Achtergrond voor het eerst te zien. Romy Muijrers toont in haar werk het onvoorspelbare, kwetsbare en organische karakter van landschap, tijd en herinneringen. Richtje Reinsma maakt tekeningen, installaties en performances. Haar werk is onderzoekend en persoonlijk. De kunstenaars zijn aanwezig om een lezing/ performance bij hun werk te geven.
Met De Achtergrond speelt Extrapool in op de huidige opleving in de belangstelling voor de tekenkunst als kunstvorm. De tekeningen worden de komende maanden deel van Extrapool en gaan samen met het steeds veranderende stencildrukwerk op onze muren een uitwisseling aan met het programma.
De Achtergrond kan bezocht worden tijdens ons lopende programma. Of op afspraak via Danielle Lemaire kunst@extrapool.nl

Afsluitend is er een performance van The Paper Ensemble.
Jochem van Tol en Ibelisse Guardia Ferragutti maken sculpturale papieren instrumenten. Zij laten papier tot leven komen in de ruimte van Extrapool.

 

DE ACHTERGROND

Richtje Reinsma maakt tekeningen, installaties en performances. Haar werk is onderzoekend en persoonlijk. Ze werkt zowel solitair als in samenwerking met collega-kunstenaars, zoals met de ad hoc verbanden Het Harde Potlood en De Parasiet. Ze schrijft proza en artikelen, werd genomineerd voor de Prijs voor de Jonge Kunstkritiek 2014 en maakte waargebeurde verhalen voor radioprogramma Plots (VPRO).
www.richtjereinsma.nl
https://hethardepotlood.wordpress.com
 
Romy Muijrers
Door papier te scheuren en te vervormen toont Romy Muijrers het onvoorspelbare, kwetsbare en organische karakter van landschap, tijd en herinneringen. Werkelijkheid en droomwereld liggen voor haar dicht bij elkaar. Romy Muijrers is stadstekenaar van Amsterdam 2017
http://www.romymuijrers.nl/
 

 ART PRISON

Van 19 t/m 31 augustus zal Sophie Artz in Art Prison komen werken bij Knust/Extrapool.
Sophie Artz is een Duitse kunstenaar die zich richt op tekeningen en illustratief werk. Ze werkt en woont in Berlijn en Halle (Saale). Sophie behaalde haar bachelor in illustration aan Udk in Berlijn. Momenteel studeert ze aan Burg Giebichenstein University Art en Design voor haar master. Sinds 2016 is ze lid van het kunstenaar- en design collectief Francis Benefiz. Het boek wat ze bij Knust/Extrapool komt maken gaat over mensen in stedelijke ruimtes en hoe we onze wereld en omgeving creëren.

More

Concert
14 Apr '19
15:00
MIST
Guus & Kaj, Ben Bertrand, Luke Cohlen, Suzanne Kraft
Workshop, Film Book release
30 Mar '19
20:30
Scratch, Paint, Rewind (Handmade Cinema) + Art Prison book release
Steven Woloshen, Charlotte Ager