Workshop, Film Book release : Scratch, Paint, Rewind (Handmade Cinema) + Art Prison book release
30 Mar '19
Workshop, Film Book release
Locatie
Tweede Walstraat 5, Nijmegen
Zaal open:
20:00
Start:
20:30
Entree:
5,00 €

Art Prison book release Charlotte Ager

Van 15 t/m 30 maart zal Charlotte Ager in Art Prison komen werken bij Knust/Extrapool aan het nieuwste Art Prison boek! Charlotte Ager woont en werkt in London als illustrator. Ze ziet het maken van tekeningen als een krachtige vorm van communicatie waarbij tijd, plaats en mensen een belangrijke rol spelen in haar werk. Haar idee is dat illustraties soms beter een verhaal kunnen overdragen dan woorden. Maar ze voelt zich wel altijd eerst geïnspireerd door woorden om tekeningen te kunnen maken. Haar werk komt zo op intuïtieve wijze tot stand waarbij een sterk gevoel voor kleur, vorm en compositie het verhaal op speelse wijze vertellen.

Het boek wat ze komt maken in Art Prison heeft als werktitel ‘From madness and back. Het gaat over het ervaren van een zeker gevoel van gekte, de ambivalente gevoelens en hoe je je weg weer terug vindt.

charlotteager.co.uk

 

Steven Woloshen

Steven Woloshen (CA) heeft in de afgelopen 30 jaar ruim 50 abstracte films en installaties gemaakt voor galeries, musea en festivals. Zijn werk werd door de jaren heen meerdere malen bekroond. Woloshen is docent, filmconservator, animator en auteur. Onder de naam Scratchatopia geeft hij workshops en masterclasses in ambachtelijke filmtechnieken, met de nadruk op het direct werken op 35mm film, en reist hiermee de hele wereld rond.

Tijdens het avondprogramma presenteren KloosterKino en Extrapool een selectie korte films die door Woloshen werd samengesteld. Het programma bevat zowel werk van hemzelf als van andere makers.

Workshop (vol)

Het bezoek van zo’n bijzondere gast laten wij niet zomaar aan ons voorbij gaan. Daarom vindt er overdag een exclusieve workshop plaats waarin Woloshen de deelnemers leert om zelf direct op 35mm een experimentele film of animatie te maken.

Deze techniek werd in de jaren ’30 ontwikkeld door Norman McLaren en Len Lye en blijft de kijker 80 jaar later nog altijd verrassen. Tijdens de workshop worden de verschillende mogelijkheden van het filmmaken zonder camera getoond en kan men gaandeweg het proces zelf nieuwe mogelijkheden ontdekken.

Technieken en materialen die tijdens de workshop aan bod komen zijn het direct krassen, verven en collageren op lege filmrol of op eerder opgenomen materiaal. Verder wordt er ingegaan op de mogelijkheden om je film van een soundtrack te voorzien en analoge film te digitaliseren.