Extrapool Weekend — Destillaat #24
24 Feb t/m 26 Feb

Extrapool bezoekt ieder jaar de eindexamenexposities van de Nederlandse kunstacademies. Wat houdt deze jonge kunstenaars bezig? Hoe geven ze vorm aan hun werk aan het eind van hun academietijd? In februari nodigen we een selectie van veelbelovende vers-afgestudeerde kunstenaars uit voor een verdeelde werkperiode van drie weken in Extrapool Nijmegen. Samen organiseren ze een expositie door ons hele pand, van keuken tot badkamer, van kelder tot dak.Met oud én nieuw werk en een spetterende openingsavond.

Vrijdag 24 Februari
Opening
19.00 Open
19.30 Start programma
22.00 Closed

Zaterdag 25 Februari
Expositie en performances
12.00 – 17.00 open

Zondag 26 februari
Expositie en performances
12.00 – 17.00 Open

DEELNEMERS

Anne Dijkstra
Het werk van Anne Dijkstra verkent de raakvlakken van materialiteit en taal, met boekbinden als belangrijkste medium. Door te schrijven, tekenen en het gebruik van soms onconventionele materialen, creëert ze persoonlijke verhalen die de wereld bevragen en de kijker uitnodigen tot verwondering.

Instagram: @verdwaalster
Website: www.verdwaalster.nl

Emir Yilmaz
“To live is to suffer, to survive is to find some meaning in the suffering” – Nietsche. “By repetitive behavior we stay sane, we stay capable and we stay pretty.” – Emir Osman Yilmaz “Even miracles take a little time” – fairy godmother cinderella.

Instagram: @emirosmany
Website: www.emirosmanyilmaz.com

Anouk Vialle
Anouk Vialle is afgestudeerd aan Maastricht Institute of Arts en is een multidisciplinaire kunstenaar. Vialle creëert werk door arbeidsintensieve processen die dienen als een interne conversatie. Door het toepassen van poëtische en metaphorische vertalingen creëert zij beelden die balanceren op de rand van herkenbaar en vervreemding. Waarin tijd en herinnering altijd een hoofdrol spelen. Haar werk valt op door de tactische aard met afwerkingen die perfectie nastreven.

Instagram: @Anouk_Vialle
Website: www.anoukvialle.com

Amber Hyacinth
Amber Hyacinth (1998) is en multidisciplinaire kunstenaar momenteel werkend in Zwolle. Ze is afgestudeerd aan de studie Illustratie Ontwerp in 2022 aan ArtEZ University of the Arts. In haar werk documenteert en creëert ze vanuit haar omgeving en maakt gebruik van alle soorten mediums, met een momentele voorkeur voor keramiek.

Instagram: @ambermalaikart
Website: www.ambermalaika.nl

Justin Croes
Justin Reinir Croes is een Arubaanse/Caribische multidisciplinaire kunstenaar. Hij heeft een voorliefde voor werk met een diversiteit aan mediums zoals; animatie, sculpturen, illustratie, schilderijen, performance, lichaam beschilderings ontwerpen, etc. Zijn focus ligt op zijn culturele erfgoed wat linkt aan zijn inheemse afkomst, de Arawak/Cuquetio stam.

Instagram: @justinreinircroes
Website: www.justinreinircroes.com

Wija de Boer
Het werk van Wija de Boer draait om fotografie. Ze is op zoek naar schoonheid in het medium fotografie zelf in plaats van het naleven van schoonheid in de foto. Om deze schoonheid te zoeken haalt Wija de algemene functie van het medium weg. De zoektocht leidt naar afbeeldingen en speelse sculpturen.

Instagram: @wijadeboer
Website: www.wijadeboer.wordpress.com

Killian Butler
Killian Butler is een multidisciplinaire kunstenaar, zijn werk is gericht op het thema van schaamte, schuld, voyeurisme en de inbreuk op huiselijke ruimte. Zijn werken nemen plaats in vervormde verhalen die refereren aan urban legends, internet subculturen, klassieke film tropen, stereotypes en stock afbeeldingen. Puttend uit deze brede bron van referenties eigent hij zich deze referenties toe en creëert er nieuwe werken uit.

Instagram: @kill_butler
Website: www.killianbutler.com

Natalija Gucheva
Werkt met een gevarieerde selectie aan mediums, Gucheva’s werk attendeert de multidisciplinariteit van spiritualiteit in het hedendaagse, het heroverweegt onze connectie met de natuur, het goddelijke en onze maatschappij. Door middel van verhaalvertelling en de heruitvinding van moderne rituelen presenteert zij een kijk naar de mogelijke post-human wereld en word je uitgenodigd om te na te denken over je persoonlijke utopia.

Instagram: @natalija.gucheva
Website: www.natalijagucheva.com

Eliana Jager
Eliana Jager (1998) is een illustrator, ontwerper en visueel kunstenaar werkzaam in Rotterdam. Zij transformeert haar fascinatie voor de stad, natuur, design, kunst en menselijke ervaringen in afbeeldingen en objecten. Haar duidelijke stijl komt voort uit een aantrekking voor abstractie. Ze heeft een voorliefde voor papieren publicaties en werkt met veel oog voor detail.

Instagram: @eliana.jager
Website: www.elianajager.com

Benjamin Schoones
Benjamin is op zoek naar constante interactie van hervorming, tegenstellingen, terugblikken en herhalen van bepaalde acties die vragen opwekken en materialistische interacties die misschien een lichte wringing geven. De objecten vragen om hervorming voor nieuwe interacties, een plek om gearchiveerd te worden, verborgen en geconserveerd maar heeft ook behoefte aan een moment of ruimte zodat nieuwe objecten een rol kunnen nemen in de omgeving.

Instagram: @bnjmnsch
Website: www.benjaminschoones.nl

More

Double Weekend
Jan/Jan
Extrapool Weekend met Gaiaganee & Slow Res
Louis Reith