Even voorstellen: Onze nieuwe programmeurs!
15 Mar '23
Sind begin dit jaar is ons Extrapool team weer een tikje gegroeid met niet één maar twee nieuwe aanwinsten! Twee nieuwe programmeurs die zich midden in het kunstenaarschap bevinden. Hun eerste programmeurs werk is te bewonderen in het Extrapool Weekend van April. We stellen ze graag aan jullie voor en hopen dat jullie genieten van hun aankomende programma's!

Anna de Vriend

 

Begin Januari ben ik begonnen bij Extrapool als één van de nieuwe programmamakers, sindsdien ben ik hier bezig met het beter leren kennen van de ruimte en het collectief en uiteraard het maken van nieuw programma. De onvoorspelbaarheid van programmeren binnen een collectief en de onverwachte magie die er daarbij kan ontstaan, is wat mij aantrekt tot Extrapool.Ik werk graag met kunstenaars die zich niet makkelijk laten categoriseren en die enthousiast worden van de sterke invloed die de ruimte kan uitoefenen op hun werk, om vervolgens de ruimte getransformeerd weer achter te laten.

 

Naast mijn werk bij Extrapool ben ik onderdeel van kunstenaarscollectief HIBERNATION, en werk ik als zelfstandig kunstenaar.

 

Lu Lin

 

“to be a blender”
Lu Lin ziet zichzelf als een “blender” in elke zin van het woord. Net als het krachtige keukenapparaat gaat ze de strijd aan met normen en sociale constructies die onrechtvaardigheid en uitsluiting in de kunstwereld creëren. Het slijpen van de barrières van kunst en institutionele ontoegankelijkheid is waar zij zich voor inzet.

 

In de functie van het samenvoegen van ingrediënten wil Lu meervoudige perspectieven inbrengen en uitgeefpraktijken herdefiniëren naar Extrapool. Op basis van participatieve benaderingen zal ze samenwerkingsprojecten brengen en de methodologie van collectiviteit in de programmering toepassen. Haar ervaring in zowel theorie als praktijk is ook bedoeld om ongelijksoortige elementen samen te voegen tot nieuwe inzichten.

More

Leesblog
Destillaat #24 Interviews
Double Weekend
Mar/Apr
Extrapool Weekend — Dreaming Of & Cut-Up Chronicles
Rowan van As, Lula Valletta, Abel Marijn, Jezus Cinco, Zacquel Phipps, Giovanni Maisto Ferreira