workshop: Void-Fill: workshop Three Wishes
2 Apr'22
workshop
Locatie
extrapool
Zaal open:
11.45
Start:
12.00
Entree:
5

Bestel je ticket hier

 

Three Wishes houdt het midden tussen een workshop en een performance waarin beeldend kunstenaars dzzz99 en Theetat Thunkijjanukij samen met het publiek ‘fire-starters’ zullen maken. Materiaal- en vormkeuzes zijn zorgvuldig doordacht en worden door de kunstenaars verder toegelicht.

 

Tijdens een residentie in Polen afgelopen zomer verzamelde Dario wensen van de lokale gemeenschap om het vuur te laten ontbranden. Voor Void-Fill worden er ook wensen aan het papier toevertrouwd. Verdwijnt deze betekenis zodra ze in vlammen opgaan of is dat juist de ultieme vervulling van hun betekenis als ze onderdeel worden van dit ritueel?

 

Void-Fill is het eenmalige publicatie- en tentoonstellingsproject van Knust en letterontwerper Dong Bin Han over deconstructie en de speculatieve betekenis daarvan. De titel verwijst naar alternatieve grafische ontwerppraktijken die gebruik maken van een bepaald oppervlak op het papier dat niet eerder werd ‘benut’. Dong Bin gaat nog een stapje verder en deconstrueert het volledige papier om tot nieuwe ontwerpen te komen. Kun je betekenis creëren door papier te verpletteren, te vernietigen of te verminken? En kan dit worden beschouwd als een onderdeel van typografie?

 

Hij vroeg andere ontwerpers en beeldend kunstenaars om hetzelfde te doen, in de publicatie en tijdens de presentaties zoeken we naar deconstructie als ontwerppraktijk en geven we opnieuw betekenis aan het materiaal. Met o.a. werk van: Lydienne Albertoe, Bram van den Berg, dzzz99, Francesca Lucchitta, Elena Braida en Dong Bin Han zelf. Vrijdagavond 25 maart vindt het openingswoord plaats door Dong Bin Han zelf.

 

Bekijk hier het complete programma van de Extrapool Weekenden in maart en april.

More

paper-workshop
26 Maa'22
13.00
Void-Fill: workshop Papier Maché
Francesca Luchitta, Elena Braida
book
2 Apr '22
15:00
Ko Zine Martha Burger
Martha Burger