book: Ko Zine Martha Burger
2 Apr '22
book
Locatie
Extrapool
Zaal open:
14:00
Start:
15:00
Entree:
gratis

Pre-order de nieuwste Ko Zine met 30% korting hier en haal hem op tijdens de boekpresentatie!

 

Ko Zine Martha Burger

 

Ko Zine is een reeks uitgaven van Knust/Extrapool die zich richt op kleinere Riso boeken. Ko verwijst naar het woord ‘klein’ in het Japans. Met deze uitgaven willen we de esthetiek in het kleine en het subtiele benadrukken.
Eerdere Ko Zine edities waren met Malwina Marchwicka, Park Pardon (Geran Knol & Bloeme van Bon), Chris Reijnen, Jelle Kindt, Chloé Pérès-Labourdette en Prumo (Bruno Rios & Matheus Ferreira).

 

Deze zevende Ko Zine editie is met Martha Burger. Martha Burger studeerde illustratie in Berlijn en Halle. Ze maakt non-lineair comics en schilderingen waarin ze het dagelijks leven laat terugkomen. Ze transformeert over het hoofd geziene ruimtes en momenten in prachtige scènes, die ruimte over laten voor een open achterliggend verhaal.

In haar uitgave ‘o.T.’ (ohne Titel) illustreert ze stille en kleine gebeurtenissen in de natuur als terugkerende korte beeldverhalen. In de stilte van de natuur beweegt er iets tussen het riet, of in de lucht. Er gebeurt bijna niets. Bomen ritselen in de wind, wateroppervlakken rimpelen. De korte beeldreeksen en beelden tonen een ongerepte plek, die misschien wel overal kan zijn. Deze verstilling die toch in beweging is wordt door Knust in Ko Zine vorm vertaald naar een kleine Riso publicatie.

 

Tijdens de Extrapool Weekenden van eind maart en begin april zijn de originele tekeningen van Martha Burger te zien in expositie vorm. Voor deze gelegenheid maakte Martha speciaal een Slimtarra (Riso behang) voor de ruimte in Extrapool. Haar nieuwe boek o.T. zal zaterdagmiddag 2 april gepresenteerd worden in Extrapool, waar diezelfde middag nog werk te zien is van CC: Gaiaganee: Lin Gerritse, en Void-Fill.

 

Bekijk hier complete programma van de Extrapool Weekenden in maart en april.

More

Double Weekend
Mar/Apr
Void Fill, Ko Zine: Martha Burger, CC:Gaiaganee.
Lin Gerritse, Martha Burger, De Witte Kunst, Dong Bin Han, Francesca Lucchitta, Elena Braida, dzzz99, Theetat Thunkijjanukij, Lydienne Albertoe, Bram van den Berg
performance
1 Apr'22
21.00
CC:Gaiaganee: extra perfomance
Lin Gerritse, dzzz99 en Theetat Thunkijjanukij
paper-workshop
26 Maa'22
13.00
Void-Fill: workshop Papier Maché
Francesca Luchitta, Elena Braida