festival: Valkhof Festival x Extrapool: Albert van Abbe, Soon en Dali Muru & The Polyphonic Swarm
22 July '22
festival
Locatie
De Kapel
Zaal open:
18:15
Start:
18:30
Entree:
0,00

Tijdens het Valkhof festival mag de samenwerking met Extrapool natuurlijk niet ontbreken! Dit jaar hebben we weer een programma samengesteld voor alle muziekliefhebbers. Wij zijn te vinden in de Valkhof Kapel op 16 en 22 juli.

 

Op de laatste festivaldag is het de beurt aan een bijzonder residentieproject. Of beter: drie. Zo neemt Dali Muru & The Polyphonic Swarm tijdens de festivalweek een plaat op in de Extrapool-studio. Deze stellen ze dan exclusief op de laatste dag van Valkhof Festival voor!  Die residentiereeks heet Extratool* en kreeg eerder al Albert van Abbe en SOON over de vloer. Je raadt het al: zij vervolledigen deze intieme avond in de Kapel. Er vroeg bij zijn is de boodschap, want de capaciteit is beperkt.

 

*In de residentie-serie Extratool staat Extrapool voor enkele dagen haar studioruimte af aan een duo muzikanten of (geluids-)kunstenaars om twee nieuwe composities te maken. Centraal in deze serie staan de snaar- en percussie-instrumenten van ontwerper en muzikant Yuri Landman. De composities zijn in de Willem Twee Studios in Den Bosch opgenomen op tape formaat.

 

Albert van Abbe – 22 juli
19.00

Een muzikale duizendpoot met 21 jaar ervaring, met name binnen de elektronische muziek: Albert van Abbe heeft vele, zo niet alle, watertjes al door zwommen. Zijn holistische benadering van elektronische muziek resulteerde onlangs nog in zijn album ‘Nondual’, dat hij samen met Bytone maakte. Zijn liveconcerten kunnen veel kanten opgaan; verwacht dus het onverwachte.

 

SOON – 22 juli
20.45

Het duo SOON laat zich inspireren door onder meer Sonic Youth, toch wel de meesters van de meeslepende en verhalende noise. De set van SOON in de Valkhof Kapel belooft het publiek helemaal in te pakken onder een warm klankendeken, terwijl de laatste zonnestralen door het glasraam priemen. 

 

Dali Muru & The Polyphonic Swarm – 22 juli
22.15

Valkhof Festival is getuige van een wereldpremière! De nieuwste Extratool-residentie presenteert er het resultaat van drie dagen opnames in de Extrapool-kelder. Dali Muru & The Polyphonic Swarm staat voor een eigenaardige combinatie van oeroude folk, soundtrack-achtige muziek en proto-elektronica. Dat is op zichzelf al fascinerend en het maakt hun Extratool-residentie alleen maar spannender. Het resultaat ontdek je tijdens het allerlaatste uur van Valkhof Festival 2022.

 

Programma 22 juli:

18.30 open met DJ
19:00 – 19:45 Albert van Abbe
20:45 – 21:30 SOON
22:15 – 23:15 Dali Muru & The Polyphonic Swarm

 

Programma 16 juli:

19.45 open met DJ
20:15 – 20:45 Riccardo La Foresta
21:45 – 22:30 Ale Hop
23:30 – 00:00 Riccardo La Foresta

 

Kijk voor het gehele festival programma op www.valkhoffestival.nl

More

riso cafe
13 Aug '22
14:00
Riso Cafe @ Extrapool
Knust
workshop
2 Jul '22
14:00
Riso Workshop @ Extrapool
Knust