workshop: Riso Workshop @ Extrapool
2 Jul '22
workshop
Locatie
Extrapool
Zaal open:
14:00
Start:
14:00
Entree:
100

Riso Workshop @ Extrapool

 

locatie: Extrapool, Tweede Walstraat 5 Nijmegen
docent: (Knust) Astrid Florentinus
tijden: 14:00-17:00 uur 
kosten: 100 euro per persoon (koffie en thee zijn inbegrepen)
voor deze workshop dien je te reserveren via: boekwerk@extrapool.nl

 

Deze workshop is geschikt voor iedereen die wat uitgebreider kennis wil maken met de Riso techniek. De workshop wordt gegeven door Knust. Je komt meer te weten over hoe deze druktechniek werkt en hoe je je eigen werk kan vertalen naar een Riso afdruk bestaande uit meerdere beeld(kleur)lagen.

De Riso machine is zeer geschikt voor het maken van o.a. posters, zines en kaarten en valt op door de diepe, heldere kleuren van de inkt. Stencilen of Riso is vergelijkbaar met de zeefdruktechniek, er wordt echter met inkt op olie-basis gewerkt en met aparte drums (inkt-trommels) per kleurlaag. Omdat de inkt niet geheel droogt dient er altijd gedrukt te worden op ruwer papier en is het belangrijk om rekening te houden met de volgorde van de kleuren.


In de zaal van Extrapool staat een Riso MZ waar twee kleuren tegelijk gedrukt kunnen worden. Er is keuze uit verschillende kleuren drums die deze dag ter beschikking staan in de zaal.

 

Wat neem je mee?
– Analoog (zwart/wit) of digitaal werk; Pdf’s (voor vectorbestanden) of Photoshop bestanden (voor foto’s en tekeningen), let daarbij op een resolutie van minimaal 300 dpi en werk in lagen. We werken in deze workshop met 2 kleurlagen.

– Het is handig om je eigen laptop mee te brengen als je al enige kennis hebt van opmaak programma’s zoals Photoshop of Indesign.

More

Update
Knust + beurzen
Update
Riso Masterclass @ Knust in AGALAB
riso cafe
13 Aug '22
14:00
Riso Cafe @ Extrapool
Knust