expo + concert + film: Sharing Space with Nick Drake + Ko Zine
7 DEC'19
expo + concert + film
Locatie
Extrapool, Tweede Walstraat 5, 6511 LN Nijmegen
Zaal open:
20:00
Start:
20:30
Entree:
gratis

Sharing Space with Nick Drake
Sinds 2019 werkt Danielle Lemaire aan een kunstproject waarin ze tekeningen, teksten, muziek, film, foto’s en documentair materiaal bijeen brengt, geïnspireerd door het werk van cultmuzikant Nick Drake (Birma 1948 – Engeland 1974).

Drake was in zijn eigen tijd relatief onbekend, maar is vandaag de dag een wereldwijd populaire singer-songwriter, deels omdat hij de krachten van transcendentie en de ongrijpbaarheid van zijn tijd belichaamt. Hij roept een ongrijpbare, magische wereld op, die voortkomt uit het opgroeien in de psychedelische jaren ‘60/’70 in de conservatieve Engelse Midlands.

Gefascineerd door zijn nalatenschap maakte Danielle Lemaire de gestencilde riso publicatie ‘Sharing Space with Nick Drake’, in samenwerking met Knust Press. In dit veelzijdige kunstproject komen tekeningen, teksten, foto’s, uitvoeringen en een vinyl 10” ‘plaat samen. Hiervoor onderzocht Lemaire wat het werk van Drake tegenwoordig zo populair maakt. Lemaire breidt dit uit naar het Groot-Brittannië in het Brexit-tijdperk, met tekeningen die het ‘eilanddenken’ en ‘the uncanny’ beschrijven.

Vanavond presenteren we de publicatie met een performance van Danielle en een expositie met werk dat ze in 2019 maakte voor een expositie bij Fermynwoods Contemporary Art in Engeland.
Eind 2020 komt er een vervolg op in het Stedelijk Museum Breda.

More

Extern
20 NOV'19
19:00
Extrapool Extern
Wintertuin Festival
Film
3 NOV'19
15:00
Filmvertoning KNUST, The Riso Print Revolution
Knust
Boekpresentatie + Expo + Performance
10 NOV'19
15:00
Work Holiday + De Achtergrond
Masahiro Takahashi, Laura Andriessen, Marc Nagtzaam, Simone van Dijken