Film: Filmvertoning KNUST, The Riso Print Revolution
3 NOV'19
Film
Locatie
Van Abbemuseum, Eindhoven
Zaal open:
15:00
Start:
15:00
Entree:
gratis

Filmvertoning “Knust, the Riso Print Pioneers”

Op zondagmiddag 3 november om 15:00 is er een speciale vertoning van de documentaire “KNUST, the Riso Print Pioneers” in de bibliotheek van het Van Abbemuseum, waar regisseur Ivana Smudja en producent Ellen Kocken (DZIGA) bij aanwezig zullen zijn.
In de film volgen we de kunstenaar Charlotte Ager tijdens haar ‘artist in residency’ bij Knust in het pand van Extrapool midden in het centrum van Nijmegen. Daarnaast toont de film het kenmerkende drukwerk en maken we uitstapjes naar het verleden met foto’s, oude film- en videofragmenten. Interviews met voormalige leden van het kunstenaarscollectief geeft de ontwikkeling van het collectief vanaf de jaren ’80 tot nu toe weer. Beeldend kunstenaar Gijs Frieling vertelt hoe hij door zijn bij Knust gemaakte boek internationaal doorbrak. Kunstverzamelaar Hans Kaaijk vertelt enthousiast over het belang van de bijzondere uitgaves. Eindelijk komt er meer erkenning voor deze bijzondere kunstenaars en hun werk.

De vertoning vindt plaats om 15.00 uur in de bibliotheek van het Van Abbemuseum in Eindhoven.

De toegang is gratis.
Benieuwd naar Knust? Lees hier meer over de documentaire of bekijk de insta van Knust hier.

More

Expo
1 NOV'19
20:30
Destillaat #21
Jesse Asselman, Stephanie Engelbrecht, Ischa Kempka, Radina Kordova, Maria Kozlitina, Lola Safari, Floor Milou Smit, Marloes Vreeswijk, Sophia Wester
Concert
7 NOV'19
21:00
Drekka + Cinema Perdu
Drekka + Cinema Perdu
Boekpresentatie + Expo + Performance
10 NOV'19
15:00
Work Holiday + De Achtergrond
Masahiro Takahashi, Laura Andriessen, Marc Nagtzaam, Simone van Dijken