Concert: Drekka + Cinema Perdu
7 NOV'19
Concert
Locatie
Extrapool, Tweede Walstraat 5, 6511 LN Nijmegen
Zaal open:
20:30
Start:
21:00
Entree:
€5

Drekka (VS)
Achter de naam Drekka gaat Michael Anderson schuil. Hij is al sinds 1996 actief in elektronische muziek, ergens op het kruispunt tussen ambient, drone en industriële muziek. Soms wordt zijn muziek omschreven als ‘bedroom folk’, dan weer als ‘cinematic’. Vergelijkingen zijn net zo divers: Coil, Cindytalk, Einstürzende Neubauten, maar ook Simon Fischer Turner wordt genoemd (huiscomponist van Derek Jarman). In zijn muziek maakt Drekka gebruik van cassettes, belletjes, metaal, elektronica maar ook ‘snuisterijen’. Drekka geeft platen, CDs en cassettes uit op zijn eigen label Bluesanct, maar ook op dais, fabrica, Morc en Silber. Hij werkte samen met Jessica Bailiff, Dylan Ettinger, Lovesliescrushing, Annelies Monseré en Turn Pale. In 2006 speelde hij al in Extrapool; hoog tijd voor een hernieuwde kennismaking en zoals hij zelf zegt, “a confrontation of spirit, body, memory, and sound”.

Cinema Perdu (NL)
Tevens deze avond een concert van Cinema Perdu, alias Martijn Pieck. Deze Utrechtste geluidskunstenaar is lid van The [Law Rah] collective en Woodbender, maar als Cinema Perdu solo in de weer met opnames die hij op locatie maakt en vervolgens bewerkt met modulaire synthesizers. Soms totaal abstract, soms met een narratieve inslag. Zijn album ‘CS’ bevat opnamen van het Centraal Station in Amsterdam en werd uitermate positief ontvangen. In concerten gebruikt hij elementen van eerdere uitgaven, nieuwe opnamen en komt al improviserend met spook- en sprookjesachtige ambient. Zijn CDs worden uitgegeven door o.a. Moving Furniture Records en Audio Visual Atmospheres.

More

Expo
1 NOV'19
20:30
Destillaat #21
Jesse Asselman, Stephanie Engelbrecht, Ischa Kempka, Radina Kordova, Maria Kozlitina, Lola Safari, Floor Milou Smit, Marloes Vreeswijk, Sophia Wester
Boekpresentatie + Expo + Performance
10 NOV'19
15:00
Work Holiday + De Achtergrond
Masahiro Takahashi, Laura Andriessen, Marc Nagtzaam, Simone van Dijken
Exhibition
1 SEP'19
11:00
Knust in Van Abbe Museum
Knust