Exhibition : Knust in Van Abbe Museum
1 SEP'19
Exhibition
Locatie
Van Abbemuseum, Eindhoven
Zaal open:
11:00
Start:
11:00
Entree:
museumticket

Op zondag 1 september opent in de bibliotheek van het Van Abbemuseum in Eindhoven de tentoonstelling KNUST. Deze tentoonstelling toont het stencildrukwerk uit de periode 1980 tot 2018 van de Nijmeegse stencildrukkerij KNUST. Alle getoonde drukwerken, waaronder kunstenaarsboeken, flyers en posters, zijn afkomstig uit de verzameling van Hans Kaaijk uit Nijmegen.

De KNUST collectie bestaat uit ongeveer 400 boeken en drukwerken die de geschiedenis van de stencil werkplaats, ontstaan uit de Nijmeegse krakerswereld, vanaf de roerige jaren 80 tot nu illustreren. Het is een belangrijke verzameling die een goed beeld geeft van de veranderingen die de Nederlandse visuele cultuur doormaakte in deze periode. Waar in de eerste jaren van het bestaan van KNUST het variëren op de thema’s, het experimenteren met vormen en het werken in groepsverband kenmerkend is, groeit het drukwerk van KNUST in de loop der tijd uit tot een illustratie van analoog vakmanschap vermengd met nieuwe digitale mogelijkheden. Wie geïnteresseerd is in de stencildrukkunst van de laatste decennia zal in deze tentoonstelling veel inspiratie opdoen.

Bij de tentoonstelling verschijnt de Engelstalige catalogus “KNUST, the Hans Kaaijk collection Van Abbemuseum”, verkrijgbaar in de museumshop voor € 17,50. De catalogus bestaat uit een gestencilde omslag en digitaal binnenwerk.

De tentoonstelling is te bezoeken van 3 september tot en met 15 november 2019 op dinsdag t/m vrijdag in de bibliotheek van het Van Abbemuseum in Eindhoven.

More

Expositie
21 Jun '19
11:00
Gekust door KNUST – 35 jaar stencilkunst
Knust Press
Freshly Pressed
Halfgrijs
Leesblog
Patchy&Sketchy