Concert + Performance: Lewsberg + Het Harde Potlood met As the dust returns/ MOVED
28 mrt' 20
Concert + Performance
Locatie
Tweede walstraat 5 6511 LN Nijmegen
Zaal open:
20.30
Start:
21.00
Entree:
5 euro

Naar aanleiding van de aanvullende maatregelen vanuit het RIVM rondom het COVID-19 / Coronavirus heeft EXTRAPOOL besloten dit evenement te verplaatsen naar zaterdag 26 september. Zie hier het programma voor die dag.

Concert Lewsberg + Het Harde Potlood met As the dust returns (i.s.m. Ruud van der Pluijm)

 

In this house we make mistakes

In this house we never give up

 

Deze regels uit het slotnummer van hun nieuwe album zouden het motto van Lewsberg kunnen zijn. Niet als peptalk, maar als eerbetoon aan de schoonheid en troost van het eindeloos ploeteren. Deze Rotterdamse band klinkt als een herrezen Velvet Underground, met scherpe gitaren, een onderkoelde indiesound, parlandozang met Rotterdamse tongval en een hang naar repetitie. Hun nieuwe self-released album In This House, verschijnt één dag eerder, op 27 maart.

Lewsberg treedt vanavond op te midden van de expositie As the dust returns van Het Harde Potlood, waarin de herhaling van het wonderlijke universum van het huishouden centraal staat. Het collectief, Het Harde Potlood, brengt (voorafgaand aan het optreden van Lewsberg) samen met muzikant Ruud van der Pluijm op theremin een performance, waarin dansende stofwolken, broze objecten en behulpzame draden samen het decor dragen voor een stug schoonmaakballet, waarin de stof steeds terugkeert.

Het Harde Potlood legt de doorlopende rode draad in het Extrapool weekend van maart. Het collectief neemt gasten mee en bevraagt het huishouden. Onderweg komen ze ‘In This House’ de Rotterdamse band Lewsberg tegen en de Franse kunstenaar Geoffroy Pithon.