Concert + Performance: Extrapool Weekend September – Het Harde Potlood + Lewsberg
26 sep '20
Concert + Performance
Locatie
Tweede walstraat 5 6511 LN Nijmegen
Zaal open:
19.00
Start:
19.30
Entree:
5.- excl. servicekosten

Let op:

Tickets zijn uitsluitend online te verkrijgen via https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/extrapool-weekend-september-2020

De avond bestaat uit twee shows.

 

Show 1

19.00 zaal open

19.30 start show 1

21.00 eind

 

Show 2

21.45 zaal open

22.00 start show 2

23.30 eind

We werken met vaste zitplekken en volgen de richtlijnen van het RIVM.

 

Concert Lewsberg

 

In this house we make mistakes
In this house we never give up

Deze regels uit het slotnummer van hun nieuwe album zouden het motto van Lewsberg kunnen zijn. Niet als peptalk, maar als eerbetoon aan de schoonheid en troost van het eindeloos ploeteren. Deze Rotterdamse band klinkt als een herrezen Velvet Underground, met scherpe gitaren, een onderkoelde indiesound, parlandozang met Rotterdamse tongval en een hang naar repetitie. Hun nieuwe self-released album In This House, verscheen aan het begin van de lockdown op 27 maart. Lewsberg treedt zaterdagavond op te midden van ‘As the dust returns’.

 

Het Harde Potlood – ‘As the dust returns’

 

Sinds 2006 werken kunstenaars Richtje Reinsma, Roosmarijn Schoonewelle en Heleen Wiemer onder de naam Het Harde Potlood onregelmatig samen aan een experimenteel oeuvre dat o.a. (muur)tekeningen, installaties en performances omvat. Hun werk was onder meer te zien in De Oude Kerk in Amsterdam en Museum Jan Cunen in Oss.

Is de wereld binnenshuis een toevluchtsoord of een gevangenis? In de performance en installatie ‘As the dust returns’ ontfermt Het Harde Potlood zich over het huishouden. Welke rituelen gaan er schuil in de dagelijkse strijd tegen vuil en chaos, in de zucht naar orde en zuiverheid? Wat voor micro- en macrokrachten bewegen er in het privéterritorium? Te midden van afwas, doekjes en allesreinigers maakte Het Harde Potlood tekeningen en collages op papier en stof, ruimtelijke objecten en kostuums.

Het collectief brengt samen met muzikant Ruud van der Pluijm op theremin een performance, waarin stofwolken, spray en aangekoekte resten samenkomen in een troebel schoonmaakballet.

More

Installation + Slimtarra
25 sep '20
20.00
Extrapool Weekend September – Iets Met Dieren
Radina Kordova, Emma Levie
Installatie + Geurlezing + Workshop
27 sep '20
-
Extrapool Weekend September – Het Harde Potlood i.s.m Pavèl van Houten en Caro Verbeek
Het Harde Potlood, Pavèl van Houten, Caro Verbeek