Koop je tickets hier.
Amphora, strudel, chiocciola, 小老鼠, παπάκι, arroba, alfakrøll, Klammeraffe, kanelbulle en miukumauku; het zijn woorden die in de meest uiteenlopende talen compleet verschillende beelden oproepen, maar die allemaal verwijzen naar hetzelfde symbool: @. In het programma @PENSTAART(JE) onderzoeken we de verschillende manieren waarop beeld en woord samenwerken en elkaar versterken.
Kunstcollectief Dugae Kongkang presenteert Perfect Nose, een album geïnspireerd op het verschijnsel van subliminal muziek, Chet Bugter geeft een lezing over het toppunt van de beeldcultuur, de meme.
DUGAE KONGKANG
DUGAE KONGKANG is een kunstenaarsduo bestaande uit Jingjing Wang (audiovisuele maker) en Yujia Lin (grafisch ontwerper). Het duo verkent de subcultuur van het internet en maakt vaak surrealistische korte video’s die de manieren onderzoeken waarop technologie en media de menselijke psyche en het denkproces vormen en transformeren.
Perfect Nose is een experimenteel album dat inspiratie put uit het concept van subliminal music, ontworpen om de onderbewuste geest van de luisteraar te beïnvloeden en hun perceptie van zichzelf te veranderen, in het bijzonder hun neusvorm.
Perfect Nose verkent de impact van culturele schoonheidsnormen op de persoonlijke identiteit.
Chet Bugter
Chet Bugter beweegt zich binnen de mode-industrie als onderzoeker, schrijver en pedagoog. Door middel van performance, essay, manifest en film creëert Chet nieuwe perspectieven om de modewereld meer belichaamd, diverser en inclusiever te maken.
Voor @PENSTAART(JE) zal hij de lezing Memes for Being Better: On Memeified Care for the Self geven . “We leven in een maatschappij”, en voor onszelf zorgen in deze steeds veranderende wereld wordt moeilijker, populairder en duurder! Self-care is een industrie op zich geworden; hoe kunnen we aan de greep ervan ontsnappen? Door gezamenlijk een selectie van memes over (self-)care te bekijken, zullen we onderzoeken hoe deze memes een hulpmiddel kunnen worden bij de zorg voor onszelf en anderen: hoe kunnen we elkaar beter laten voelen door die zoete combinatie van tekst, beeld en humor?