concert: Onderstuur — Shapednoise + Manu Louis
18 Oct '23
concert
Locatie
Doornroosje
Zaal open:
20:30
Start:
21:00
Entree:
10,00

Koop je tickets hier.

 

In Onderstuur dit keer een double bill: Shapednoise, een invloedrijke Italiaanse artiest binnen de experimentele elektronische muziekscene en Manu Louis, een Belgische performer en componist die in geen enkel hokje te plaatsen valt.

 

Met een achtergrond in noise en industrial muziek, heeft Shapednoise een unieke stempel gedrukt op het genre door duistere soundscapes te creëren die elementen van techno, ambient en harde noise combineren. Zijn compromisloze benadering van geluid heeft hem internationale erkenning en een trouwe fanbase opgeleverd, en zijn innovatieve producties blijven de grenzen van elektronische muziek verkennen.

 

Shapednoise’s discografie omvat een indrukwekkende reeks albums en EP’s op gerenommeerde labels, waaronder Hospital Productions en Type Records. Hij staat bekend om zijn live optredens, waarbij hij zijn publiek meeneemt op een sonische reis vol intensiteit en atmosferische diepgang. Met een focus op textuur en geluidsmanipulatie heeft Shapednoise een blijvende invloed gehad op de underground elektronische muziekscene en blijft hij een avant-garde pionier in het genre.

 

Onlangs verscheen zijn nieuwste album “Absurd Matters”, met daarop samenwerkingen met onder andere Armand Hammer en Moor Mother.

 

Manu Louis is een Belgische componist en live-performer, woonachtig in Berlijn. Hij studeerde compositie onder de Amerikaanse componist en pianist Fréderic Rzewski en ging daarna zijn eigen weg. De muziek van Manu Louis bestaat uit allerlei ingrediënten die in de loop der tijd zijn pad hebben gekruist; van hedendaagse en avant-garde muziek, tot new beat, hard-bop en chanson. Deze elementen worden vermengd in een geheel unieke, dansbare en absurdistische draaikolk. Voor zijn solo-optredens gebruikt Louis een mix van elektronische instrumenten, gitaar en gepassioneerde praat-zang. Manu Louis heeft drie LP’s en meerdere EP’s van zijn eigen muziek uitgebracht en richtte samen met Sylvain Chauveau het label Zero Carbon Records op. Eerder was hij onder meer te zien in het Bimhuis Amsterdam, en nu dus bij Onderstuur!

 

More

concert
30 Sep '23
21:00
Onderstuur: Ruhail Qaisar — Extratool: Tachycardie and Nicolas Ceuille
Ruhail Qaisar