Concert: Om Te Huilen: Dune Messiah + Kloosterkino
11 FEB '20
Concert
Locatie
Extrapool, Tweede Walstraat 5, 6511 LN Nijmegen
Zaal open:
20:00
Start:
20:30
Entree:
5 euro

Donderwolken in je hoofd die op het punt staan om te barsten. Bij Extrapool vind je op deze dinsdagavond de juiste plek om dit gewoon te laten gebeuren. De gemene deler in de programma-avond Om Te Huilen is een literair en duister romanticisme. Kom naar Extrapool voor de duistere folk van Dune Messiah en twee prachtige animatiefilms verzorgd door Kloosterkino

Dune Messiah (DK)
Het folk-noir-project Dune Messiah is de creatieve uitlaatklep van songwriter Magnus Westergaard uit Kopenhagen. Dune Messiah (naast Westergaard bestaande uit drummer, toetsenist en gitarist) is donker, romantisch en persoonlijk. Geïnspireerd door alle vormen van kunst die te maken hebben met vergankelijkheid en verdriet (van Leonard Cohen tot Edgar Allan Poe), kanaliseert Westergaard zijn thema’s. Een ervaring die overweldigend is, zowel angstaanjagend als mooi om te zien. Dune Messiah heeft het tweede album Moments of Bliss in maart 2019 uitgebracht via Aufnahme + Wiedergabe en Third Coming Records.

Filmvertoning Franz Kafka’s a Country Doctor van Koji Yamamura
Japan, 2007, 21 minuten
Wel eens een Japanse interpretatie van het werk van Kafka willen zien? Dit is je kans! Een ongelukkige plattelandsdokter beschrijft met een ademloze urgentie een nachtelijke oproep om een jonge patiënt bij te staan. Gebeurtenissen krijgen al snel een surrealistische wending wanneer onaardse paarden hem naar het bed van de patiënt brengen.

tweede film tba