installation: Magic Mirrors: Into the Ethereal van Nella Piatek
28 May '22
installation
Locatie
extrapool
Zaal open:
20:30
Start:
21:00
Entree:
0,00

Magic Mirrors is in samenwerking met Oddstream

 

Nella Piatek onderzoekt de systemen van menselijke interactie, antropologische toekomstperspectieven en socio-technische verbeeldingen. Vanavond presenteert ze Into the Ethereal (2021), een interactief en fictief narratief geplaatst in een post-internet-toekomst, waar de servers van kleinere sociale platforms zoals Tumblr zijn stilgelegd omdat de grotere platforms een monopolie zijn geworden. Aan de hand van rituelen uit de hekserij wil het interactieve werk radicale toekomstperspectieven en nieuwe ervaringen onderzoeken die naar voren komen als we ons op een meer spirituele, sensuele en emotionele manier verhouden tot digitale technologieën.

 

Magic Mirrors

zaterdag 28 mei en zondag 5 juni

 

Dagelijks kijken we naar de zwarte weerspiegeling van het scherm van onze telefoon, tablet of laptop. We zien onszelf, maar kunnen niet verder kijken naar wat er in het apparaat gebeurt. Toch trekken de schermen ons op magische wijze naar zich toe, staren we en reiken we ernaar. 

 

Nieuwe technologieën werden altijd als iets magisch beschouwd, omdat ze abstract en vaak hermetisch zijn. We kunnen ze niet openen, we weten niet hoe ze tot stand zijn gekomen. In Magic Mirrors willen we juist laten zien hoe magie en magische rituelen het ogenschijnlijk hermetische ervan open kunnen breken. Een wetenschappelijke benadering alleen is niet voldoende. We nodigen kunstenaars en bezoekers uit om samen door middel van verbeeldingskracht uit de zwarte doos te breken. 

 

Vanuit twee verschillende perspectieven, in twee weekenden en op twee verschillende locaties, pluizen we in Magic Mirrors dit thema uit. Oddstream toont de maatschappelijke impact van digitale technologieën vanuit een artistiek perspectief, terwijl Extrapool zich richt op de magie van het (digitale) maakproces bij autonoom werkende kunstenaars.

 

Op deze zaterdag wordt ook de nieuwe wandtekening in het kader van ‘De Achtergrond’  gepresenteerd door Emmy Bregsma. 

More

Double Weekend
May/Jun
Mireille Tap, Magic Mirrors & De Achtergrond.