Kunstnacht 2019: Extrapool X Kunstnacht
21 SEP'10
Kunstnacht 2019
Locatie
Extrapool, Tweede Walstraat 5, 6511 LN Nijmegen
Zaal open:
20:00
Start:
20:00
Entree:
Kunstnacht Passe Partout

Extrapool exposeert tijdens de Kunstnacht in samenwerking met Go Short en Museum het Valkhof op twee locaties: Extrapool en Museum het Valkhof.

Extrapool X Go Short

Blikken, gluren, piepen, koeken, loeren. Go Short en Extrapool presenteren een programma rondom het fenomeen kijken – en ze durven dichtbij te komen. Zie dat wat je niet had mogen zien, kunnen zien, willen zien. Maar toch blijf je kijken. Met korte films, beeldende kunst en performance van Mireille Tap, Renata Gasiorowksa, Katarina Zdjelar en Shadi Adib

www.mireilletap.com

 

Extrapool X Museum het Valkhof

Tijdens de Kunstnacht organiseert Extrapool in samenwerking met Wintertuin en Museum het Valkhof een speciaal programma in het museum.

Kijk mee met stripkunstenaar Wasco, die live werk gaat maken in de tijdelijke stencildrukkerij van Knust in de patio. Schrijver Gerjon Gijsbers draagt vanuit de escaperoom in de kelder van het museum voor uit eigen werk. Oude analoge stenciltechniek zal een poëtisch-historische rol spelen in zijn optreden.

Mireille Tap
Mireille Tap studeerde Fine Art aan ArtEZ en maakt installaties en performances. Ze is geïnteresseerd in (digitale) communicatie, intimiteit en de genderpatronen die dit beïnvloeden.
Renata Gasiorowksa
Renata Gasiorowksa (1991, Krakau) studeerde in 2019 af van de National School of Fine Arts is Krakau en studeert momenteel filmanimatie en special effects bij de Polish National Film School in Lodz. Bij de Kunstnacht vertonen we haar korte film Pussy.
Katarina Zdjelar
Katarina Zdjelar (1979, Belgrado) is een kunstenaar en woont momenteel in Rotterdam. Zdjelar exposeerde in solo- en groepstentoonstellingen bij diverse internationale locaties als Kunstverein Bielefeld, de Biënnale van Venetië, MuHKA Antwerpen en Total Museum of Contemporary Art Seoul. Tijdens de Kunstnacht zal de korte film AAA (Mein Herz) worden vertoond.
Shadi Adib
Voordat Shadi Adib begon aan de Filmakademie Baden-Württemberg, voltooide Adib al een master in animatie aan de Universiteit van Teheran. Haar korte film FUSE dingt mee naar belangrijke prijzen bij diverse internationale festivals en won er al enkele.

More

Concert + Film
11 Okt '19
21:00
De Val (concert Kollaps + filmvertoning)
KOLLAPS
Exhibition + Performance
4 OKT'19
21:00
Cellulose Congres #5
Theodora Kotsi-Felici + John Also Bennett.
Sound
12 Sep '19
20:30
Popronde X Extrapool
De Methode, Bec Plexus + Zalm