Exhibition + Performance : Cellulose Congres #5
4 OKT'19
Exhibition + Performance
Locatie
Extrapool, Tweede Walstraat 5, 6511 LN Nijmegen
Zaal open:
20:30
Start:
21:00
Entree:
5,00

Op vrijdag 4 oktober verbouwt Extrapool haar zaal tot een eendaagse wildernis. Baan je een weg door het oerwoud en vind een open plek in een bijzonder vormgegeven plantendome. Hier hoor je de muziek en organische geluiden van geluidskunstenaars en plant-aficionado’s. In deze overvloed aan groen presenteert Extrapool muzikanten, wetenschappers en kunstenaars.

Er is een omslag gaande in de manier waarop we over wetenschap nadenken. Actuele ontwikkelingen in de klimaatcrisis vragen om een nieuwe kijk. En er zijn fenomenen die vanuit wetenschappelijk paradigma’s lastig te verklaren zijn.

Verandering is op handen! Met Cellulose Congres gaan we te rade bij de plant. Sommige kunstenaars en muzikanten gebruiken planten om muziek te produceren: sensoren zetten bijvoorbeeld signalen om in voltages, trillingen en geluid. Voor anderen is de plant een muze die hen inspireert, of een bron aan wetenschappelijke kennis. Er ontstaat een uitwisseling tussen organisch en digitaal geluid, tussen de fysieke aanwezigheid van planten en de interpretaties van geluidskunstenaars. Met deze editie beeldend werk en performances van Theodora Kotsi-Felici en John Also Bennett.

http://www.theodorakotsifelici.com/

http://www.johnalsobennett.com/

Theodora Kotsi-Felici
In een experimentele jazz formatie die haar première beleeft op deze Cellulose Congres speelt Theodora Kotsi-Felici (GR/NL) muziek ingegeven door de geur van planten. Contrabassist Alessio Bruno en toetsenist Yiannis Karygiannis begeleiden Kotsi-Felici, die zelf vertelt en speelt op haar zelf ontworpen blaasinstrumenten: Glazen instrumenten opgebouwd uit elementen uit haar studio-laboratorium. Kotsi-Felici haar huidige fascinatie speelt zich af diep in de wereld van botanische chemische processen. Voor haar steeds verschillende uitingsvormen put ze uit dit doorlopende onderzoek. Haar werk speelt zich steeds meer in een laboratorium setting af waar ze via chemische processen zoekt naar manieren om de ongrijpbaarheid van geur te delen.
John Also Bennett
John Also Bennett (VS) gaat vanavond een duet aan met zijn vrouwentongen (de plant dus). Bennett is een Amerikaanse componist, fluitist en synthesist uit Brooklyn, New York. Hij speelt en componeert ambient muziek in de formaties Seabat en Forma en recentelijk ook solo. Eerder in 2019 kwam zijn debuutalbum Erg Herbe uit op het fijnproevers label van Shelter Press. Fluit, microtonale synthese en field recordings staan centraal in zijn werk. Hij speelde samen met Jon Gibson, Christina Vantzou en American Contemporary Music Ensemble. Peter Burr maakte animaties bij zijn werk.

More

Concert, Exhibition, Performance
17 Nov '18
21:00
Cellulose Congres
music with plants
Concert + Film
11 Okt '19
21:00
De Val (concert Kollaps + filmvertoning)
KOLLAPS
Exhibition
1 SEP'19
11:00
Knust in Van Abbe Museum
Knust