Installation + Slimtarra: Extrapool Weekend September – Iets Met Dieren
25 sep '20
Installation + Slimtarra
Locatie
Tweede walstraat 5 6511 LN Nijmegen
Zaal open:
20.00
Start:
20.00
Entree:
gratis
Let op: Meld je aan voor je bezoek door een mailtje te sturen naar pr@extrapool.nl

Iets Met Dieren #2:  = (Evenals)

Mensen zijn primaten, maar het leven in een moderne samenleving doet ons vergeten dat we een genetische code hebben die al miljoenen jaren wordt doorgegeven en die we delen met andere diersoorten. Wat hebben mensen en dieren gemeen en waar zit het onoverkomelijke verschil? We weten dat communicatie mogelijk is tussen soorten, een overdracht van kennis van een ander type interactie, een non-verbale communicatie.

In de programmareeks Iets Met Dieren onderzoeken we deze fenomenen in een performatieve setting. Elke editie wordt de verhouding tussen mens en dier vanuit een ander perspectief bekeken, geïllustreerd aan de hand van een wiskundig symbool. Voor de tweede editie is dit de =.

Editie 2

De inspiratie voor = (Evenals) kwam door de bekende performance “I Like America And America Likes Me” van Joseph Beuys, waarin hij zich in een ruimte opsloot met een coyote, waardoor het dier dus ook onderdeel werd van de performance. In de uitwerking gingen wij op zoek naar kunstenaars die dieren als onderwerp in hun werk verwerken en voor wie het dier een net zo belangrijke rol vervuld in het werk als de mens. Het resultaat zal een gevarieerde tentoonstelling zijn met onder andere een nieuw Slim Tarra behang. 

Radina Kordova

Radina Kordova is een multidisciplinaire kunstenaar die momenteel woont en werkt in Groningen. Haar inspiratie komt voort uit menselijk gedrag, verhalen vertellen en vervuiling. Ze reflecteert op onderwerpen die verbonden zijn met de klimaatcrisis en psychologie door middel van soundscape installaties, sculpturen en tekst. Radina gelooft dat de wereld letterlijk in brand staat, en focust zich daarom ook op het recyclen en een nieuwe bestemming vinden van materialen, het vertellen van verhalen en bewustmaking van zaken rondom het milieu. Op dagen dat haar gedachten en ideeën wat lichter zijn werkt ze graag samen, organiseert evenementen en experimenteert zij met verschillende media.  https://radinakordova.com/

Emma Levie is een echte creatieve sprinkhaan. Ze is dol op fotografie, interieurontwerp, zingen, dansen en acteren. Ze heeft korte verhalen geschreven, installaties gemaakt en ondergoed ontworpen. Een medium waar ze vooral niet zonder kan is tekenen. Hoe een leeg vel getransformeerd kan worden tot een werk waar een verhaal in zit dat je in verwondering brengt vind ze erg spannend. Haar werk begint niet met een kunstenaarsverklaring of concept maar ontstaat terwijl ze werkt. Dit resulteert in een zelfportret dat met haar meebeweegt. Door haar werk te volgen leer je over haar interesses in ledematen, patronen, dieren, planten, gelijke rechten en menselijke relaties. https://emmalevie.com/

 

Wij houden ons aan de gezondheidsrichtlijnen aangesteld voor presentatie instellingen.
Let op: Meld je aan voor je bezoek door een mailtje te sturen naar pr@extrapool.nl

More

Concert + Performance
26 sep '20
19.30
Extrapool Weekend September – Het Harde Potlood + Lewsberg
Lewsberg + Het Harde Potlood
Installatie + Geurlezing + Workshop
27 sep '20
-
Extrapool Weekend September – Het Harde Potlood i.s.m Pavèl van Houten en Caro Verbeek
Het Harde Potlood, Pavèl van Houten, Caro Verbeek