performance: Extrapool Weekend — Installaties van Chiara Pitrola, Lena & Ale en Live-Set van Systemet
28 Oct '23
performance
Locatie
extrapool
Zaal open:
20:30
Start:
21:00
Entree:
5,00

Koop je tickets hier.

 

Voor Drink Me Not Potion; a special brew for you, nodigt Extrapool kunstenaars uit die gebruik maken van toverdrankjes, mythische wezens, soep en limonade om het strakke dualisme dat ons leven vormgeeft, vloeibaar te maken. Geïnspireerd door de leaky containers van Sara Ahmed en de gedeconstrueerde heks van Silvia Federici is een brouwsel ontstaan voor feminist killjoys en avontuurlijke proevers.
Het laatste weekend van oktober is gevuld met verhalen over moedermelk en middeleeuwse ergot parties, tongstrelende installaties en verrassende korte films uit de Berlijnse underground.

 

Eetbare installatie door kunstenaarsduo Lena & Ale.
Interactieve installatie door hydro feministische kunstenaar Chiara Pitrola.
Geïmproviseerde live-set door feedback drone duo Systemet.

 

Systemet
link
Systemet is een feedback-drone duo die werken met zelfgebouwde synthesizers, hun sound is een samensmelting van lowercase ambient, en improv noise sound-clashes, versterkt door een draagbaar octofonisch geluidssysteem. Systemet werd in 2018 opgericht in Zweden en haalt inspiratie uit hun trektochten door de uitgestrekte valleien van Noord-Scandinavië. Ze smelten hun eigen sounds samen met landschappen en natuur door heel Europa en spelen van de oevers van de Theems tot de toppen van de Alpen, van begraafplaatsen tot impro-jazz clubs. Met behulp van hun octofonische luidsprekersysteem zullen ze Extrapool vullen met een scala aan buitenaardse geluiden.

 

Lena & Ale
link

Infusion
in fusion
To in-fuse
to pour, to guide, to instil, to simmer, to stain, to moisten,
to wet
[…]

Lena & Ale zijn een kunstenaarsduo (Lena Longefay en Alejandra López) dat ecologische thema’s onderzoekt door te spelen met voedsel maken en delen.

 

“Ons werk uit zich in eetbare installaties die momenten van samenkomen vieren en verkenningen aangaan gebaseerd op smaak en eco feministische erfenissen. Onze samenwerking is een plek waar gedeelde ideeën over zorg en gemeenschap zich kunnen uitbreiden en in de praktijk gebracht kunnen worden.”

 

Voor Extrapool presenteren ze een (vegetarische) installatie gebaseerd op de processen van fermentatie en in-fusie. Hun recente werken zijn geïnspireerd op de teksten van de middeleeuwse mystica en visionaire Hildegard von Bingen. Lena & Ale nodigen je graag uit om deel te nemen aan hun verkenning van ogenschijnlijke tegenstellingen als nat en droog, snel en langzaam, warm en koud, vloeibaar en vast. Wie infuseert wie, wat en hoe?

 

Chiara Pitrola
link

Chiara Pitrola is een hydrofeministische kunstenaar die werkt met rituelen als een vorm van technologie om ecologische vraagstukken te onderzoeken. Ze is geïnteresseerd in transcorporale stromen en hedendaagse hekserij. Haar kunstpraktijk bestaat uit beelden, video’s en installaties gebaseerd op levende organismen of organische materialen en gebruikt orale poëzie als een vorm van betovering en verbeeldingskracht.

 

Voor Extrapool presenteert ze een interactieve installatie met vloeistoffen, PH-waarden, temperatuur en kleuren. Ze zal deze materialen gebruiken om verhalen te vertellen over de eeuwenoude en allesomvattende cycli van de aarde en onzichtbare doorgangen.

More

Double Weekend
Oct/Oct
Extrapool Weekend Oktober — Drink Me Not Potion
Liza Prins & Marie Ilse Boulange, Lena & Ale, Chiara Pitrola, Systemet, Video Club Collective
Artist Talk
27 Oct '23
20:00
Extrapool Weekend — Artist Talk met Liza Prins & Marie Ilse Bourlanges
Liza Prins, Marie Ilse Boulange