Artist Talk: Extrapool Weekend — Artist Talk met Liza Prins & Marie Ilse Bourlanges
27 Oct '23
Artist Talk
Locatie
Extrapool
Zaal open:
19:30
Start:
20:00
Entree:
5,00

Koop je tickets hier.

 

Voor Drink Me Not Potion; a special brew for you, nodigt Extrapool kunstenaars uit die gebruik maken van toverdrankjes, mythische wezens, soep en limonade om het strakke dualisme dat ons leven vormgeeft, vloeibaar te maken. Geïnspireerd door de leaky containers van Sara Ahmed en de gedeconstrueerde heks van Silvia Federici is een brouwsel ontstaan voor feminist killjoys en avontuurlijke proevers.
Het laatste weekend van oktober is gevuld met verhalen over moedermelk en middeleeuwse ergot parties, tongstrelende installaties en verrassende korte films uit de Berlijnse underground.

 

Deze vrijdag een gesprek met Liza Prins & Marie Ilse Boulange over womxn, arbeid en natuur.

 

Marie Ilse Boulange
link

Marie Ilse Bourlanges is een interdisciplinair kunstenaar die werkt met tastbaar, performatief en schriftelijk materiaal. In haar werk verkent ze kracht en kwetsbaarheid en vindt zo manieren om sociale en ecologische schade te herstellen.

 

Voor Extrapool zal ze spreken over haar publicatie ‘Mother’s Milk’, een reconstructie van het verhaal van haar grootmoeder, Ilse, die van 1952 tot haar dood in 1983 doorbracht in het psychiatrisch ziekenhuis van La Timone in Marseille. Een intiem verhaal over waanzin, de overdracht van trauma’s tussen generaties en de rol van artistiek onderzoek in verbeeldingskracht en daarmee het vinden van een weg naar genezing.

 

Liza Prins
link

Liza Prins is kunstenaar, onderzoeker en schrijver gevestigd in Amsterdam. Haar masterscriptie Artistic Research (UvA) richtte zich op de raakvlakken tussen feministische, nieuw materialistische methodologie en performatieve artistieke praktijken. Haar huidige werk richt zich op het herinterpreteren en herwaarderen van vormen van arbeid die vaak als vrouwelijk worden gecodeerd. Door middel van persoonlijke en collectieve teksten en performances herinnert ze ons aan deze vormen van ‘vrouwelijk’ arbeid die zijn verdrongen naar de marges van de maatschappij. Gezien ze in de ogen van een agressieve kapitalistische ideologie, geen deel uitmaken van de vooruitgang, of er zelfs een gevaar voor vormen.

 

Voor Extrapool zal zij spreken over agrarisch-culturele praktijken en de illustere ergot feesten uit de middeleeuwen. Waarin de in graan voorkomende schimmel, ergot, zowel wetend als niet-wetend werd ingenomen om high te worden.

More

Double Weekend
Oct/Oct
Extrapool Weekend Oktober — Drink Me Not Potion
Liza Prins & Marie Ilse Boulange, Lena & Ale, Chiara Pitrola, Systemet, Video Club Collective