Exhibition: De Achtergrond #5
5 Jul '19
Exhibition
Locatie
Extrapool, Tweede Walstraat 5, 6511 LN Nijmegen
Zaal open:
17:00
Start:
17:00
Entree:
gratis

Met De Achtergrond speelt Extrapool in op de huidige belangstelling voor de tekenkunst als kunstvorm. We nodigen tekenaars met een sterk signatuur uit om grote wandtekeningen te maken in onze toonzaal. De tekeningen zijn geen geïsoleerde afbeeldingen, maar worden deel van Extrapool. Samen met het steeds veranderende stencildrukwerk op onze muren gaan ze een uitwisseling aan met het programma.

Jolande Traa

Op 5 juli wordt het nieuwe tekenwerk gepresenteerd en gaan we in gesprek met de deelnemende kunstenaars. Met deze editie wandtekeningen van: Jolande Traa. Met lijnen op een vlak of draden in de ruimte tekent Jolande Traa (1968) de vanzelfsprekendheden in het waarnemen omver. Haar ruimtelijke ingrepen spelen met de bijzonderheden van een locatie en gaan de dialoog aan met de architectuur. Haar werk is wat het is: geen afbeelding zijn van iets, of een benoembaar ding, maar een uitnodiging tot beleving van de ruimte en verwondering over het kijken en zien. De installaties en tekeningen geleiden je blik en verleiden je om even ‘stil te staan’ bij je veranderlijke waarneming.

Lise Sore

In zelfportretten verstilt Lise Sore emotionele momenten om het ongrijpbare tastbaar te maken. De in Niger geboren Lise Sore (1986) studeerde in 2011 af aan het St. Joost in Breda. Voor haar werk gaat ze de confrontatie aan met haar eigen angsten, emoties, lichaam en contact met de ander. In deze zoektocht naar intimiteit zet Sore niet alleen zelfportretten, maar ook woorden, installaties en performances in om het verlangen naar bevestiging en de universele wens om ‘gehoord’ te worden over te brengen. Voor De Achtergrond tekent ze op grote doeken van fragiel materiaal waar de tekening doorheen komt. Door dit proces blijft altijd een deel van de tekening achter op de ondergrond, het primaire werk.

www.lisesore.nl

Beeld: Danielle Lemaire

More

Freshly Pressed
A2 art prints Super Terrain
Video + Sound
23 Jun '19
14:00
De Dingen de Baas #3
Arash Fakhim + het parlement der dingen
Leesblog
Patchy&Sketchy