ZonderPauze is een Extrapools nieuwste reeks van geluidsavonden.Anders dan de meeste concertavonden in Extrapool is tijdens ZonderPauze alles continu in beweging, van het allereerste begin tot het uiterste einde. Elke editie presenteren diverse acts de wilde geluiden uit hun oeuvre. Zonder pauze!

Tijdens de eerste editie van ZonderPauze staan de handgemaakte instrumenten van muzikant en ontwerper Yuri Landman centraal, die begin dit jaar zijn toegevoegd aan de Extrapoolstudio. De artiesten van vanavond gebruiken de instrumenten in bijzondere overgangen van act naar act.

Yuri Landman

Yuri Landman is een ontwerper van experimentele muziekinstrumenten en muzikant. In het verleden maakte hij instrumenten voor grootheden als Sonic Youth, Lou Barlow, dEUS en Blood Red Shoes. Hij geeft workshops en performances aan verschillende academies in binnen- en buitenland. Hij is onder andere bekend van het duo Bismuth en werkte daarnaast samen met diverse internationale acts zoals The Moi Non Plus en Jad Fair.

http://www.hypercustom.com/

Bismuth

Bismuth is de tweemansformatie van experimenteel instrumentenbouwer Yuri Landman en multi-instrumentalist Arnold van de Velde (ex-Feverdream). Een verzameling zelfgebouwde instrumenten gemaakt uit hout, staal, snaren, motoren en electronica. De bonte collectie instrumenten leidt tot een ritmische samensmelting van experimentele noise rock, dance en gamelan.

Hassan K

Hassan K is een mystieke Perzische one man band. Hassan mixt folklore en technologie, westen en oosten, surf- en buikdansmuziek en swing en heavy metal. Met o.a. gitaar en keyboard reist hij van het westerslijke koninkrijk naar de Turan om de woorden van zijn voorouders te verspreiden.

hassan-k.com

John Thak

Om John Thak, een Belgische producer en componist, hangt een zweem van mysterie. Afkomstig uit de techno-scene heeft hij zich gespecialiseerd in hele, hele minimalistische muziek. Zijn elektronische repertoire zal ongetwijfeld het nodige contrast bieden op deze avond.

https://barreuhrecords.bandcamp.com/album/john-thak-solid

 

Zaal open: 20.30 uur

Aanvang: 21.00 uur

Entree: €5,-

More