Na het succes van de eerste Zonder Stroom gaan we op herhaling. Tijdens Zonder Stroom II zet Extrapool opnieuw een avond lang de stroom uit. Niet (alleen) uit groene overwegingen, maar ook om tegenwicht te bieden aan alle muziek die niet meer zonder stroom lijkt te kunnen. De technologie maakt ons lui: muziek wordt vandaag de dag vooral geluisterd op laptops, mp3s en telefoons. Zonder Stroom wil daar een tegengeluid op laten horen. Muziek zoals die klinkt in de ruimte, direct en zonder tussenkomst van enige versterking. Een radicale luisterervaring in een ruimte zonder elektriciteit.

 

Martin Lau (GB)

Martin Lau is een soundpoĂ«et en vocalist uit Berlijn, die het uiterste van het gebruik van de ‘mond’ op zoekt. In zijn energieke optredens zoekt Lau zonder enig compromis de grenzen op van de stem, articulatie en alles wat daar bij komt kijken. Naast solo-optredens werkt Lau als improvisator samen met muzikanten uit de noise en vrije improvisatie. Zijn muziek is uitgebracht op het Duitse label Atemwerft.

https://laumartin.wordpress.com/

 

BMB con (NL)

Oorspronkelijk opgericht als trio in 1989 (Justin Bennett, Wikke ‘t Hooft en Roelf Toxopeus), treedt BMB con sinds 2006 als duo op, in samenwerking met verschillende artiesten. BMB con werkt met geluid op locatie en maakt daarbij gebruik van alles wat voorhanden is, inclusief het publiek. Verwacht een verrassende performance op het gebied van ruimte, geluid en spektakel!

http://www.bmbcon.demon.nl/con/whatis.html

 

entree: 5 euro

More