Zaal open: 20.30 uur
Aanvang: 21.00 uur
Entree: €5

 

ZonderPauze is een reeks geluidsavonden van Extrapool. Anders dan de meeste concertavonden in Extrapool is tijdens ZonderPauze alles continu in beweging, van het allereerste begin tot het uiterste einde. Elke editie presenteren diverse acts de wilde geluiden uit hun oeuvre. Zonder pauze!

 

Danielle de Picciotto (VS) & Alexander Hacke (DE)

Danielle de Picciotto (Crime & The City Solution) en Alexander Hacke (EInstürzende Neubauten)  leiden sinds 2010 een nomadisch leven, uit de overtuiging dat de kunstenaar nieuwe manieren van werken moet vinden om integriteit en autonomie te bewaken. Deze overtuiging komt terug op hun album Perseverantia, wat zo iets als uithoudingsvermogen en vasthoudendheid betekent. Het werk is grotendeels instrumentaal, met keelzang van Hacke en spoken word van De Picciotto. Hun instrumentarium bestaat uit een hurdy-gurdy, harp, viool, bas en gitaar. Laat je meevoerennaar een akoestische wereld van mysterie die uit je luidsprekers zweeft als een epische film, tegelijkertijd betoverend en verontrustend.

 

Muyassar Kurdi (VS)

Muyassar Kurdi is een interdisciplinaire kunstenaar die woont en werkt in Brooklyn. Haar werk bevat geluid, stemkunst, performance, fotografie en film. Hiervoor maakt ze gebruik van  o.a. harmonium, lier, autoharp en theremin. Momenteel richt zij zich op het combineren van zelfgebouwde electronische instrumenten en sculptuur in haar vocale werken en performances. Dit zijn bizarre rituelen waarin ze stem en beweging combineert. Vanavond toont Kurdi een werk uit de serie Travelling:  een compositie voor bas, cello, stem en gong gecombineerd met beweging en theater, waarbij geluid wordt gepresenteerd als vloeibare architectuur.

Kurdi heeft diverse internationale tours en samenwerkingen op haar naam staan. Ze ging in de leer bij de legendarische componiste en vocaliste Meredith Monk en studeerde de Japanse danstheatervorm Butoh bij Tadashi Endo en Diego Piñon.

 

Nonno (BE)

De (half)improviserende lo-fi muzikanten van Nonno spelen uitsluitend op bijzondere locaties.. Nonno beschouwt zichzelf als een muzikaal platform, waarin ze de samenwerking opzoeken met andere muzikanten die zich kunnen mengen in het creatieve proces.

Alhoewel Nonno gecentreerd is rondom ambient muziek, integreert Nonno ook andere invloeden: van ritualistische folk tot experimentele elektronica tot krautrock. Het geluid wordt bepaald door gebruik van geloopte synths, percussie, met strijkstok bespeelde psalterium en etherische zang.

 

More