yellowfin_poster_voorTwee acts, twee compleet verschillende geluiden, maar met een gemeenschappelijke fascinatie. Beide onderzoeken op hun eigen wijze hoe de dynamiek tussen hard en zacht, minimalisme en overdaad en harmonie en ruis, een gebied schept voor een rijkere muzikale totaalervaring. Doch waar Yellowfin wordt geleid door improvisatie, geeft Miki Yui haar werk vorm door te spelen met de akoestische ruimte.

Yellowfin

Het veelzijdige werk van kwintet Yellowfin speelt op een eigenzinnige manier met verwachting en verrassing. De groep, een markante verzameling musici afkomstig uit Duitsland, IJsland en Australië, bundelen hun gezamenlijke improvisatiekrachten en instrumentale vakkundigheid in een zoektocht naar nieuwe muzikale vormen. De tegendraadse vermenging van poly-ritmische soundscapes, pakkende hooks, ijzige ambient en noise escapades toont een bedrevenheid in het schakelen tussen verschillende contrasterende stemmingen en het resultaat voor de toehoorder is een meeslepende reis door een veelzijdig en constant veranderend klankdomein.

Miki Yui

De uit Japan afkomstige Miki Yui is sinds haar eerste album “Small Sound” uit 1999 gericht op het creëren van geluidslandschappen uit de meest subtiele geluiden, minuscule samples, ijle electronica en verstilde field recordings en met albums op onder andere Hören en het toonaangevende 12k timmert ze al jaren hard aan de weg. Haar unieke organische benadering van geluid balanceert tussen subtiele nuances, industriële achtergrondruis en turbulente hooks. Voor haar live concerten betekent dit dat ze de luisteraar uitnodigt deel te worden van de akoestische ruimte om het veelzijdige, narratieve geluidsverkeer in zich op te kunnen nemen.

www.mikiyui.com

Entree: €5

More