nachtportaalOp de laatste avond van het Valkhof Festival zet Extrapool de deuren van de Valkhofkapel wagenwijd open. Nachtportaal is de drempel tussen feestgedruis en de stilte van morgen. Een bijzondere collectie internationale acts werpen elk hun eigen bundeltje licht op duistere muziek.

Jozef van Wissem (US)
jozef van wissem is een minimalistische componist en wereldberoemde luitspeler. De in Maastricht geboren Van Wissem ontving in 2013 in Cannes de prijs voor Beste Soundtrack, gecomponeerd voor de film Only Lovers Left Alive van regisseur en goede vriend Jim Jarmusch. Tijdens Nachtkapel speelt hij de luit mét soundscapes, een unieke combinatie.

http://www.jozefvanwissem.com/

Ræppen (UK)
Ræppen is een nomadische sjamaan, die de aardbol rondreist met zijn ritualistische drone-muziek. We weten niet veel van deze mysterieuze figuur, maar wanneer hij zijn hypnotische ritmes laat horen, duurt het niet lang voor je je overgeeft aan een diepe donkere trance.

https://raeppen.bandcamp.com/

Strand (BE)
Bert Dockx (Flying Horseman, Dans Dans) waagt zich met Strand / band aan de Nederlandse taal. Helemaal alleen met een akoestische gitaar speelt hij uitgepuurde, van alle franjes ontdane liederen. Impressionistische, poëtische muziek waarin licht en donker strijd voeren; waarin de stilte de hevigste stormen trotseert.

https://soundcloud.com/undayrecords/sets/strand-strand/s-xo8No

More