klankkleurExtrapool opent de kapel deze zomerfeesten met een avond rondom kleur en muziek. Tijdens Klankkleur prikkelen we je fantasie met hallucinerende combinaties van kleurprojecties en soundscapes.

Casper Electronics (US)
Achter casper electronics gaat de Amerikaanse kunstenaar, muzikant en instrumentontwerper Peter Edwards schuil. Sinds 2000 houdt Edwards zich bezig met experimentele elektronische muziek en circuit bending in het bijzonder. Zijn focus gaat daarbij uit naar de contrasten tussen noise en melodie, tussen chaos en structuur. Door beide uitersten naast elkaar te zetten, benadrukt Edwards hun afzonderlijke kracht en schoonheid.

http://casperelectronics.com/music/

Doron Sadja (US) – Color Field Immersion
De in Berlijn woonachtige Amerikaanse kunstenaar en componist Doron Sadja vertoont tijdens Klankkleur zijn project Color Field Immersion: een totaalervaring van perceptie, geluid, licht en ruimte. Sadja werkt in zijn soundscapes volgens een deprivatietechniek die doet denken aan de beroemde ganzfeldexperimenten waarbij men wordt getest op buitenzintuiglijke waarneming. Tijdens Color Field Immersion wordt het publiek de performance; een trip die je gegarandeerd verdwaasd achterlaat!

http://doron.sadja.com/color-field-immersion/

Tomaga (UK)
Het Britse duo Tomaga kent een lange geschiedenis van experimenteel muziek maken. Na jarenlang in bands als The Oscillation, Neon Neon en Voice Of Seven Thunders te hebben gespeeld, hebben de twee hun muzikale palet gedeconstrueerd, op zoek naar nieuwe en nog onbekende geluidswerelden. Tomaga maakt minimalistische, donkere composities die de soundtrack van je surrealistische dromen vormt. Speciaal voor hun show in Nijmegen nemen ze videokunstenaar Ross Adams mee.

http://julietippex.com/roster/tomaga/

More