Sex Swing 2017 A jpeg

Sex Swing

Vrijdag 29 september 2017

Deur open: 20.30 uur

Aanvang: 21.00 uur

Entree: €5

Maak je op voor een bijzondere avond vol improv-noise! Vanavond is supergroep Sex Swing te gast bij Extrapool. Zij zijn speciaal uit Engeland gekomen om ons van de sokken te blazen met hun brute geluidsaanval.

Sex Swing is een Britse Underground supergroep die niet had moeten bestaan, gezien een van de leden een vliegtuigongeluk heeft overleefd, een ander een blikseminslag en een derde een schaak-/boks wedstrijd tegen “The Finnish Hammer”.

Sex Swing bestaat uit Tim Cedar (keyboards; ex-Ligament, Part Chimp, Dropout Studio’s) Jason Stoll (bas; Mugstar, Bonnacons of Doom, God Unknown Records) Colin Webster (saxofoon; div. Freejazz projecten, waaronder Dead Neanderthals, Raw Tonk label), Dan Chandler (vocalen; Dethscalator), Stu Bell (drums; Dethscalator, Gin Palace) en de nieuwste aanwinst, Jodie Cox (gitaar; Earth).

Naast de achtergrond van de afzonderlijke muzikanten heeft Sex Swing op zichzelf ook een  fenomenale live reputatie verworven.

Ze combineren volume, bruut ritmisch geweld en noise tot een geluid dat je fysiek verplettert en mentaal desoriënteert .  Muziek aan het vuige uiterste van de psychedelica, tegen het grijze landschap van Engeland. Muziek die spreekt over zowel benevelde Londense nachten als saaie provinciale nachtmerries, maar zijn dansbaarheid nooit verliest.

More