Aloardi is, nu met bijna twintig jaar op de teller, een van de eerste onafhankelijke labels en tevens platforms voor experimentele muziek in Zuid en Midden Amerika, dat sinds jaar en dag zorg draagt voor de verspreiding en promotie van audio/visueel werk via festivals, lezingen, onderzoek, workshops en concerten. Twee artiesten van dit toonbepalende collectief staan vanavond op het podium bij Extrapool.

Sajjra
De uit Lima afkomstige Chrs Galarreta maakt onder de naam Sajjra harsh pop, die naar eigen zeggen wordt gevoed door enerzijds invloeden uit de industrial, anderzijds door de zware, trage sfeer die heerst bij traditionele optochten in de Andes.
Naast een regulier instrumentarium, gebruikt hij voor zijn geluidsgeörienteerde werk kapotte huishoudelijke apparatuur, zelfbouwinstrumenten, feedack-systemen, field streamings en recordings en hard- en software glitches om de fysieke kwaliteiten van en niet-waarneembare fenomenen binnen een ruimte hoorbaar te maken. Galarreta is reeds sinds de jaren 90s een belangrijke constructieve kracht in de Peruviaanse underground en hij weet als geen ander het experiment te verwerken in een meer toegankelijk format.

www.sajjra.net

Aurora
Janneke van der Putten brengt deze avond haar project Aurora ten gehore, dat ons door middel van keyboards en field recordings trakteert op een lading hypnotiserende noise in haar intense droom songs. Amorfe landschappen rijzen en vervagen waarmee bezwerende vocale uithalen zich vervlechten tot een geheel. Van der Putten heeft als artiest inmiddels een behoorlijke staat van dienst en presenteerde naast installaties in verschillende Europese steden ook al eerder werk in Extrapool.

http://jannekevanderputten.nl/work/aurora/
entree: 5 euro

More