SotuPrePartyflyerHet Sound Of The Underground festival vindt sinds 2012 elke aprilmaand plaats in Amsterdam. Sinds 2014 is er ook een editie in Litouwen, die in september
plaatsvindt. Het SOTU festival viert de wereldwijde DIY muziek- en kunstscene en de tegendraadse culturele tradities die eruit voortkomen.

Op 2 april stuurt het festival
een delegatie naar Nijmegen. Op de vooravond van het festival presenteert Extrapool een avond vol dystopische geluiden, krakende beats en onheilspellende teksten die worden uitgespuugd
alsof de duivel zijn hete adem in je nek uitblaast.

www.sotufestival.com

 

Rooie Waas

Bij de dwarse hit-and-run knipperlicht noise van Rooie Waas krijgen sommige mensen inderdaad een rode waas voor de ogen. Hun betonnen beats en dicht onder de huid kruipende teksten kunnen woest irriteren, maar brengen ook bevrijding en plezierige verwarring. De anti-synthpopformatie, bestaande uit zanger/dichter Gijs Borstlap, drummer Gerri Jager en elektronicawizzard Mikael Szafirowski, bevraagt muzikale discours en vormt teksten uit het alledaags spraakgebruik om tot diepzinnige of juist lachwekkende woordstrubbelingen.

www.rooiewaas.com

 

John E Schisho

JOHN E SCHISHO is een psychedelische/noise improvisatieband uit Amsterdam. De band smelt verschillende muzikale achtergronden en stijlen samen in een zoete chaos, geïnspireerd door elementen uit de schizofrenie, lounge en trip noise.

 

DJ Sl’occii brengt wilde geluiden!

 

zaal open: 20:30

aanvang: 21:00

entree: 5 euro

  Sotu Pre-Party

More