Richard Bolhuis

werkperiode: 1 april t/m 9 april

www.richardbolhuis.com/Murals

Richard Bolhuis legt zich toe op installaties waarin hij wandtekeningen, film en livemuziek combineert tot één hypnotiserend geheel. In zijn werk wordt doorlopend geïmproviseerd. Met zijn meer dan levensgrote, expressieve muurtekeningen reageert hij intuïtief op het karakter van een locatie. In de tekeningen baseert hij zich op geluidsgolven. Extrapool ziet hij als een thuis voor zijn werk.

 

 

RD Marisa Rappard2Marisa Rappard

werkperiode: 12 april t/m 20 april

www.marisarappard.nl

Bezeten vult Marisa Rappard grote vellen papier met een eindeloze hoeveelheid lijnen, krassen en vlekken. Aanvankelijk laat ze daarbij de controle volledig los. Gedachteloos zet ze stippen en maakt ze arceringen, lukraak trekt ze felle strepen. Ze laat zich leiden door haar tekenhand.

 

 

 

RD-Rozemarijn Westerink-garden I

Rozemarijn Westerink

werkperiode: 23 april t/m 1 mei

www.rozemarijnwesterink.com

In haar recente serie Garden onderzoekt Rozemarijn Westerink de manier waarop het geheugen functioneert. In tekeningen op papier, muurtekeningen en animatiefilm (stop motion), tracht ze de ongrijpbaarheid en oncontroleerbaarheid van het onderbewuste te reconstrueren. Dit resulteert doorgaans in ruimtevullende totaalinstallaties waar je je als toeschouwer letterlijk doorheen kunt bewegen.

 

presentatie moment:

Zondag middag 1 mei vindt een kort presentatie moment plaats van de muurtekening van Richard Bolhuis, Marisa Rappard en Rozemarijn Westerink.

15:00 – 17:00

entree: gratis

 

Rampant Drawings

Van 6 februari t/m 27 mei 2016 zal in Extrapool een bijzonder tekenproject plaatsvinden: Rampant Drawings. Tijdens dit project wordt Extrapools Slimtarra-behang ‘opgegeten’ door woekerende tekeningen van 9 tekenaars, die met de hand over het Slimtarra-behang heentekenen. Al vele jaren pronkt het door verschillende kunstenaars ontworpen Slimtarra-behang in de presentatieruimte van Extrapool. Elk nieuw behang wordt over het vorige heengeplakt. Door de jaren heen is er zo een dikke laag papier op de muren ontstaan, een organisch proces in een eigen systeem. Met Rampant Drawings wordt dit woekerende karakter van Slimtarra voortgezet. Elke kunstenaar krijgt negen dagen om op zijn of haar eigen organische manier in een eigen systematiek door te tekenen. Zo wordt de tekenkunst verbonden aan het idee van het steeds maar doorgroeien in de ruimte van Extrapool. Aan het einde van de reeks zullen alle tekeningen de hele ruimte hebben ingenomen, zodat er geen Slimtarra’s meer te zien zijn. Het project wordt afgesloten met een speciale presentatie door de makers, met concerten en lezingen. Daarnaast wordt een bijzondere set ansichtkaarten van alle tekeningen gepresenteerd, gestencildrukt door Knust.

More