Marissa Evers

werkperiode: 6 maart t/m 17 maart

www.marissaevers.nl

Marissa maakt driedimensionale tekeningen en tekent op een ruimtelijke drager. Beide dimensies versterken elkaar: ze tekent ruimte op ruimte. Het onderwerp kan gaan over steden, mensen, gebeurtenissen of filmstills. Zoals ook in je herinneringen, lopen in de tekening de straten en tijd door elkaar en in elkaar over.

 

 

RD-AndreSmits-TAC

André Smits

werkperiode: 18 maart t/m 29 maart

www.artistintheworld.com

Voor zijn project ‘The Never Ending Art Trip’ fotografeerde André Smits meer dan 3.000 kunstenaars over de hele wereld op de rug gezien. Vanaf de start van het project in 2008, is hij dit systematisch en consequent in tekeningen gaan verwerken. In zijn zwart-witte, grafische en cartooneske tekeningen volgen woord en vorm elkaar op, vullen zij elkaar aan en vormen zo een lange reeks tekeningen op zowel papier als muur.

 

 

presentatie moment:

Zaterdagmiddag 26 maart vindt een kort presentatie moment plaats van de muurtekening van Marissa Evers en de muurtekening van André Smits.

14:00 – 17:00

entree: gratis

 

Rampant Drawings

Van 6 februari t/m 27 mei 2016 zal in Extrapool een bijzonder tekenproject plaatsvinden: Rampant Drawings. Tijdens dit project wordt Extrapools Slimtarra-behang ‘opgegeten’ door woekerende tekeningen van 9 tekenaars, die met de hand over het Slimtarra-behang heentekenen. Al vele jaren pronkt het door verschillende kunstenaars ontworpen Slimtarra-behang in de presentatieruimte van Extrapool. Elk nieuw behang wordt over het vorige heengeplakt. Door de jaren heen is er zo een dikke laag papier op de muren ontstaan, een organisch proces in een eigen systeem. Met Rampant Drawings wordt dit woekerende karakter van Slimtarra voortgezet. Elke kunstenaar krijgt negen dagen om op zijn of haar eigen organische manier in een eigen systematiek door te tekenen. Zo wordt de tekenkunst verbonden aan het idee van het steeds maar doorgroeien in de ruimte van Extrapool. Aan het einde van de reeks zullen alle tekeningen de hele ruimte hebben ingenomen, zodat er geen Slimtarra’s meer te zien zijn. Het project wordt afgesloten met een speciale presentatie door de makers, met concerten en lezingen. Daarnaast wordt een bijzondere set ansichtkaarten van alle tekeningen gepresenteerd, gestencildrukt door Knust.

More