RD2_Gam BodenhausenGam Bodenhausen

werkperiode: 16 februari t/m 24 februari

www.gambodenhausen.nl

Het werk van Gam Bodenhausen doet zich voor als een vormeloze woekering, als een verwilderd weiland dat nodig gemaaid moet worden, maar waar zij met een schaar in zit te knippen; zo maakt zij het zich eigen. Je kunt haar werk ondergaan als een voortdurende heroriëntatie.

 

 

 

RD-SigridvdWoudenberg-Bulb

Sigrid van Woudenberg

werkperiode: 22 februari t/m 28 februari

www.sigridvanwoudenberg.nl

Sigrid haalt haar inspiratie uit het menselijk vermogen om continu herinneringen en beelden op te slaan. Ze combineert diverse elementen tot een wezenlijk nieuw beeld dat weer nieuwe associaties oproept.

 

 

 

 

 

Rampant Drawings

Van 6 februari t/m 27 mei 2016 zal in Extrapool een bijzonder tekenproject plaatsvinden: Rampant Drawings. Tijdens dit project wordt Extrapools Slimtarra-behang ‘opgegeten’ door woekerende tekeningen van 9 tekenaars, die met de hand over het Slimtarra-behang heentekenen. Al vele jaren pronkt het door verschillende kunstenaars ontworpen Slimtarra-behang in de presentatieruimte van Extrapool. Elk nieuw behang wordt over het vorige heengeplakt. Door de jaren heen is er zo een dikke laag papier op de muren ontstaan, een organisch proces in een eigen systeem. Met Rampant Drawings wordt dit woekerende karakter van Slimtarra voortgezet. Elke kunstenaar krijgt negen dagen om op zijn of haar eigen organische manier in een eigen systematiek door te tekenen. Zo wordt de tekenkunst verbonden aan het idee van het steeds maar doorgroeien in de ruimte van Extrapool. Aan het einde van de reeks zullen alle tekeningen de hele ruimte hebben ingenomen, zodat er geen Slimtarra’s meer te zien zijn. Het project wordt afgesloten met een speciale presentatie door de makers, met concerten en lezingen. Daarnaast wordt een bijzondere set ansichtkaarten van alle tekeningen gepresenteerd, gedrukt in onze risodrukkerij.

More